Άρση μέτρων: Νέα ανατροπή; Διχασμένοι οι ειδικοί

Ένα βήμα πίσω από την ολική άρση του lockdown κάνει η κυβέρνηση μπροστά στη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και διασωληνώσεων τα τελευταία 24ωρα.

Με μικρές προσαρμογές στα περιοριστικά μέτρα που θα βοηθήσουν στην αποσυμπίεση των πολιτών, χωρίς όμως να δίνεται η αίσθηση ότι αίρεται η καραντίνα, προχωρά τελικά η κυβέρνηση μπροστά στη ραγδαία έκρηξη κρουσμάτων και διασωληνώσεων.

Επιχείρηση «αποσυμπίεση»
Η χώρα, σύμφωνα με τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, παραμένει όλη στο κόκκινο.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα ξεκινήσει να υλοποιείται το Σαββατοκύριακο, όπου το ωράριο των μετακινήσεων αλλάζει και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 21.00 το βράδυ.

Παράλληλα, απελευθερώνεται ο κωδικός «6» που αφορά την άθληση και επιστέφει η μετακίνηση με αυτοκίνητο και πέρα του δημοτικού διαμερίσματος διαμονής.

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, ενώ ο επόμενος στόχος είναι στις 29 Μαρτίου να ανοίξει κανονικά το λιανεμπόριο.

Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι προσέρχονται διχασμένοι στην κρίσιμη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ο βελτιωμένος καιρός και οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες έχουν δώσει και το έναυσμα σε μερίδα ειδικών να ζητούν πλέον από τους πολίτες να βγουν έξω, πάντα όμως με τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, άμεση προτεραιότητα έχει και το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων στις αρχάς Απριλίου, ενώ εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, σειρά θα έχει η εστίαση.

Πηγή: MEGA