ΑΣΟΕΕ: Οι καταγγελίες για ανήλικα αγόρια και ο «μπράβος του ανήλικου»

Τα πραγματικά κίνητρα των δραστών πίσω από την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό του αναπληρωτή καθηγητή μέσα σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ από ομάδα κουκουλοφόρων, ψάχνει να βρει η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η εισαγγελία.

Η ιστορία είναι άκρως περίεργη δεδομένου πως περιέχει εκτός από τον ξυλοδαρμό και καταγγελίες για την ύπαρξη κυκλωμάτων τοκογλυφίας, απάτης αλλά και παιδεραστίας!

Ο καθηγητής και θύμα ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι δεν είχε δεχτεί ποτέ απειλές από αντιεξουσιαστές και φωτογράφησε ως υπεύθυνους τρεις πρώην καθηγητές του πανεπιστημίου με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Οι καταθέσεις «φωτιά»

Συγκεκριμένα, ένας εκ των τριών καθηγητών υποστήριξε ενώπιον των δικαστικών αρχών πως όταν παραβρέθηκε ο ίδιος στα γραφεία επενδυτικής εταιρείας που διατηρούσαν στη Ρουμανία έγινε αυτόπτης μάρτυρας καταστάσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων από τον καθηγητή.

Η κατάθεση «φωτιά» για παιδοφιλία

Τον Φεβρουάριο του 2016, όταν με τα μεσονύχτια ώρα μετέβη στα γραφεία των εταιρειών στο Βουκουρέστι προκειμένου να ηρεμήσω στα αρχεία των εταιρειών τον είδα να συνευρίσκεται ερωτικά με τρεις άνδρες, ένας εκ των οποίων ήταν ανήλικος. Την επομένη λόγω του γεγονότος αυτού αποχώρησε αιφνιδίως και ανεπιστρεπτί από τις επιχειρήσεις.

Έκτοτε οι σχέσεις τους χάλασαν και όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλων , ξεκίνησαν οι εκβιασμοί.

«Την επόμενη του περιστατικού και πριν την οριστική αποχώρησή του, ο καθηγητής, προσήλθε για ελάχιστο χρόνο στο γραφείο και με προκλητικό τόνο με εκβίασε άμεσα εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα ρευστότητας του ομίλου, με την άμεση και απρόβλεπτη απόσυρση των κεφαλαίων της κουμπάρας του και στενότατη συνεργάτη του. Πρόσθεσε δε πως αδιαπραγμάτευτος όρος για να μην αποσυρθούν άμεσα τα χρήματα ήταν να μην αναφερθεί ποτέ τίποτα για το συμβάν της προηγούμενης νύχτας», ανέφερε η κατάθεση.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε χθες το ΜΕΓΚΑ για την εμπλοκή του καθηγητή σε κυκλώματα παιδεραστίας μετά από δημοσιεύματα , είχαν λάβει επιστολές από τον περασμένο Μάρτιο τόσο ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρης Μπουραντώνης, όσο και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Καθηγητής, φίλος της ΝΔ, που σύμφωνα με τα ΜΜΕ φέρεται βουτηγμένος σε δύσοσμες υποθέσεις, ακόμη και παιδεραστίας, επιβραβεύεται με θέσεις σε δημόσιους φορείς. Πειθαρχικές διαδικασίες αναβάλλονται και καθυστερούν εξοργιστικά για πάνω από ένα χρόνο, αλλά Πρύτανης και υπουργός Παιδείας «σφυρίζουν αδιάφορα» αντί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Η Κρατική Ασφάλεια που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της επίθεσης σε βάρος του αναπληρωτή καθηγητή βλέπει αυτόκλητους «τιμωρούς», βάσει των έως τώρα δεδομένων. Μάλιστα οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με εκτενή αναφορά στις ποινικές εκκρεμότητες του καθηγητή.

Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες μετά την ένταση

Ποινική δίωξη για τρεις πλημμεληματικές πράξεις ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των έξι συλληφθέντων στην ΑΣΟΕΕ.

Συγκεκριμένα διώκονται για:

  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος, από κοινού
  • Διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και
  • Απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Οι έξι οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ποιος είναι ο «μπράβος του ανήλικου»

Νέα στοιχεία αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τον ξυλοδαρμό του καθηγητή μέσα στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ). Το θύμα από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δεχτεί ποτέ απειλές από αντιεξουσιαστές και φωτογράφησε ως υπεύθυνους τρεις πρώην καθηγητές του πανεπιστημίου με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Το θύμα έχει κατηγορηθεί για υπόθεση απάτης την περίοδο 2018-2019 και η υπόθεση αυτή θα δικαζόταν την Παρασκευή, ενώ ένας άλλος καθηγητής τον είχε καταγγείλει (το θύμα) πως όταν επισκέφθηκε τα γραφεία του ομίλου στη Ρουμανία, που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής, διαπίστωσε ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Η υπόθεση εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

Ο καταγγέλων καθηγητής ανέφερε σχετικά με τον Ρουμάνο μπράβο:

« Ο Ρουμάνος αυτός ήταν προφανώς ο προαγωγός του ανήλικου και του άλλου αγοριού, αποκρουστικής όψης, με μεγάλη ουλή στο πρόσωπο και τεράστιας σωματικής διάπλασης κι ονομαζόταν «Μπέμπε», κατά δήλωσή του. Το μέλος αυτό του Ρουμάνικου υποκόσμου μου επέδειξε φωτογραφίες ερωτικών περιπτύξεων του ανηλίκου, που είχαν λάβει χώρα σε εμφανείς χώρους της επιχείρησης και με εκβίασε ζητώντας χρήματα προκειμένου να μην τις αποκαλύψει στον Τύπο και την αστυνομία. Λόγω της ταραχής μου δεν διανοήθηκα να απευθυνθώ στις Ρουμανικές αρχές.

Πηγή: megha/livenews