Cenergy: Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά για την ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ – Στα 9,86 ευρώ η ανώτατη τιμή διάθεσης ανά μετοχή

Ξεκινά σήμερα 8 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 10 Οκτωβρίου η δημόσια προσφορά στο Βέλγιο και την Ελλάδα για τις νέες μετοχές της Cenergy που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ποσού έως €200 εκατ. και θα προσφερθούν σε τιμή διάθεσης η οποία δεν είναι υψηλότερη από €9,86 ανά μετοχή.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρία, η Περίοδος Προσφοράς θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου 2024 στις 9.00 π.μ. Ώρα Κεντρικής Ευρώπης (CET) (10.00 π.μ. ώρα Ελλάδος) και αναμένεται να λήξει στις 15.00 CET (16.00 ώρα Ελλάδας) στις 10 Οκτωβρίου 2024 (η «Περίοδος Προσφοράς»), με την επιφύλαξη παράτασης του χρονοδιαγράμματος για την Προσφορά. Τυχόν παράταση της Περιόδου Προσφοράς θα ανακοινωθεί με κανονιστική ανακοίνωση της Εταιρείας, η οποία θα αναρτηθεί επίσης στις ιστοσελίδες της Εταιρείας, του Euronext Βρυξελλών και του Χ.Α., ενώ οι αντίστοιχες ημερομηνίες καθορισμού της τιμής, κατανομής, δημοσίευσης της Τιμής Διάθεσης και των αποτελεσμάτων της Προσφοράς, διακανονισμού και διαπραγμάτευσης θα προσαρμοστούν σε αυτήν την περίπτωση αναλόγως. Στον βαθμό που απαιτείται από το νόμο, η Εταιρεία θα δημοσιεύσει επιπρόσθετα συμπλήρωμα στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Η Βελγική Δημόσια Προσφορά, η Ελληνική Δημόσια Προσφορά και η Θεσμική Προσφορά θα διεξαχθούν παράλληλα κατά την διάρκεια της Περιόδου Προσφοράς.

H Goldman Sachs International ενεργεί ως αποκλειστικός γενικός συντονιστής και συνδιοργανωτής για την Προσφορά (ο «Αποκλειστικός Γενικός Συντονιστής»), η Αlpha Bank και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως συνδιοργανωτές για την Προσφορά και η Eurobank Α.Ε., Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Optima bank Α.Ε., Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και η ING Belgium NV/SA ενεργούν ως επικεφαλής συνδιαχειριστές για την Προσφορά (συλλογικά, οι «Ανάδοχοι»).

Σχετικά με την δημόσια προσφορά στο Βέλγιο και την Ελλάδα νέων κοινών μετοχών άνευ ονομαστικής αξίας της Εταιρείας (οι «Νέες Μετοχές» και από κοινού με τις υφιστάμενες κοινές μετοχές άνευ ονομαστικής αξίας της Εταιρείας, οι «Μετοχές»), οι οποίες θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ποσού έως €200 εκατομμυρίων (συμπεριλαμβανομένου του ποσού εξ εκδόσεως μετοχών υπέρ το άρτιο) και θα προσφερθούν σε τιμή διάθεσης η οποία δεν είναι υψηλότερη από €9,86 ανά Νέα Μετοχή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση διαθέσιμη ΕΔΩ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τι δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού
8 Οκτωβρίου, 2024
Χατζηδάκης: «Ξυπνητήρι» για την ΕΕ οι εκθέσεις Λέττα και Ντράγκι
8 Οκτωβρίου, 2024
Χαρδαλιάς: Ένας χρόνος σήμερα από μια μεγάλη, μια ξεχωριστή νίκη
8 Οκτωβρίου, 2024
Απίστευτη απάτη – Πώς πήραν κοσμήματα από ηλικιωμένη
8 Οκτωβρίου, 2024
Λήξη συναγερμού στην Αττική Οδό
8 Οκτωβρίου, 2024
Ο Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε στον ΣΥΡΙΖΑ το Πόθεν Έσχες του
8 Οκτωβρίου, 2024
Νέος Λογαριασμός Προνομίων από την Εθνική Τράπεζα
8 Οκτωβρίου, 2024
Κυψέλη: Δίωξη για κακούργημα στα αδέλφια που δολοφόνησαν τον 28χρονο ξάδερφό τους
8 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Κασσελάκη ζητούν Γεροβασίλη – Ζαχαριάδης
8 Οκτωβρίου, 2024
Διαρροή υγραερίου από ΙΧ στην Αττική Οδό – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία
8 Οκτωβρίου, 2024