Δένδιας: Στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μας στον αμυντικό τομέα

Στις εξελίξεις στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Όπως έγραψε: «Συναντήθηκα σήμερα με Αντιπροσωπεία του Chicago Council on Global Affairs, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, κ. @IvoHDaalder και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Hellenic American Leadership Council (HALC), κ. Endy @Zemenides.

Ενημέρωσα τους συμμετέχοντες για τη στρατηγική σχέση Ελλάδος-Ηνωμένων Πολιτειών και την διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μας στον αμυντικό τομέα, μετά τα δύο νέα Πρωτόκολλα της MDCA, που υπέγραψα με τους ομολόγους μου, κ. Mike Pompeo, το 2019 και κ. Antony Blinken, το 2021.

Συζητήσαμε, επίσης, για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης».