Δημοσκόπηση PRORATA: Διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα η ΝΔ – Η πρόθεση για τις αυτοδιοικητικές

Ευρύ προβάδισμα συνεχίζει να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η PRORATA και παρουσίασε το ATTICA TV.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, στο 11,5 % είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεγάλη άνοδο εμφανίζει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ (9,5%).

Ενισχυμένη εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση (6%), ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζονται να κινούνται από 2 έως 3,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνά το 10%.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από 27 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, καταγράφει τις πολιτικές επιπτώσεις των φονικών πλημμυρών που χτύπησαν τη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ακόμα, η δημοσκόπηση καταγράφει τις πρώτες αξιολογήσεις της κοινής γνώμης για την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την συνολική εικόνα των πολιτικών αρχηγών, θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 37% των ερωτηθέντων, δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες του 17%.

Στις Περιφερειακές εκλογές, η έρευνα καταγράφει, ισχυρό προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά έναντι των αντιπάλων του στην εκλογική κούρσα για την περιφέρεια Αττικής.

Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος περιφερειάρχης εμφανίζεται να αποσπά το 40% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Σγουρό (13,5%) και τον Γιώργο Ιωακειμίδη (12%).

Σε αυτή την περίπτωση υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (20%), με τους περισσότερους από αυτούς (23%) να δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στη μάχη του Δήμου Αθηναίων, η έρευνα εμφανίζει τον Κώστα Μπακογιάννη να συγκεντρώνει ποσοστό 38%, έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του Ηλία Κασιδιάρη.

Σε 15,5 % ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων, οι περισσότεροι των οποίων δηλώνουν ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.