Δολοφονία Καραϊβάζ: Δύο αδέλφια συνελήφθησαν – Οι πρώτες δηλώσεις της συζύγου του

Δύο αδέλφια συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι αδέρφια .

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής ρόλος τους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μέλη της υποστηρικτικής ομάδας των εκτελεστών του δημοσιογράφου.

Αξίζει να σημειώσουμε και οι δύο συλληφθέντες είναι πρόσωπα γνωστά στις Αρχές από ποινικές υποθέσεις του παρελθόντος.

Κατά πληροφορίες, ο ένας είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς –ως μέλος ομάδας «νονού» της αθηναϊκής νύχτας- και ο δεύτερος για ληστείες. Όσον αφορά το άλλο «συμβόλαιο θανάτου», έχει να κάνει με έναν γυμναστή – πυγμάχο που είχε εκτελεστεί το 2021 στο Γαλάτσι, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν την έρευνα για τον ρόλο των δύο στην εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τις δύο συλλήψεις

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021.

Πώς η αστυνομία έφτασε στους συνεργούς των δολοφόνων του

Κάθε κάμερα ασφαλείας εξεταζόταν με μεγάλη προσοχή προκειμένου η Αστυνομία να φτάσει στους συνεργούς των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Προηγήθηκε ο εντοπισμός μιας μηχανής και στη συνέχεια ένα λευκό βαν. Στοιχεία που συνδυάστηκαν με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη τη μέρα εκείνα τα λεπτά.
Ενα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι πως το ίδιο λευκό όχημα εντοπίζεται και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ.

Πήγαν για κατόπτευση χώρου ; Ματαίωσαν την εκτέλεση ; Οι κάμερες ασφαλείας έχουν “συλλάβει” όλη τη διαδρομή διαφυγής τους και τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της ασφάλειας είναι “δεμένα” .

Οι συλληφθέντες είναι δυο Ελληνες 40 και 48 ετών , αδέρφια με τα αρχικά Ι.Λ και Ε.Λ.

Ο ένας μένει στη Νίκαια και ο άλλος στον Νέο Βουτζά.

Οι πληροφορίες μέχρι τώρα λένε ότι δεν πρόκειται για τους εκτελεστές αλλά για τους συνεργούς των δολοφόνων που φέρεται να τους συνόδευαν με ένα λευκό βαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι ο ένας απο τους δυο έχει άμεση εμπλοκή και με την εκτέλεση του «Dirty Harry» στο Γαλάτσι.

Τώρα οι άνδρες του ανθρωποκτονιών αναζητούν ακόμη δυο πρόσωπα και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να δούμε και άλλες συλλήψεις .

Οι πρώτες δηλώσεις της συζύγου του για τις συλλήψεις

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, μετά τις δύο συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τη δολοφονία του συζύγου της Γιώργου Καραϊβάζ, δήλωσε: «Νιώθω δικαιωμένη. Είμαι σίγουρη θα φτάσει μέχρι το τέλος».

«Το πίστευα (σ.σ. ότι θα έρθει αυτή η στιγμή). Και αυτό φαίνεται από τις τελευταίες μου συνεντεύξεις που έγιναν με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την δολοφονία του Γιώργου. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα έχει θετική έκβαση η κατάσταση, από τις επαφές μου με τον διευθυντή του ανθρωποκτονιών. Σήμερα νωρίς το μεσημέρι με ενημέρωσε ότι έχουν ήδη προβεί σε δύο συλλήψεις» ανέφερε η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν γνωρίζω εάν θα γίνουν στην συνέχεια άλλες συλλήψεις. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Νιώθω δικαιωμένη. Είμαι σίγουρη θα φτάσει μέχρι το τέλος. Πιστεύω όμως ότι για να προβούν στις συλλήψεις αυτές έχουν όλο το πλέγμα γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου, διότι -όπως έχω πει- ανώτατος αξιωματικός μου είχε πει ότι είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ».