Δολοφονία στο Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο τα ακίνητα του τοπογράφου

Μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση είναι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων που σχετίζεται με τον τοπογράφο που έπεσε νεκρός από το μαφιόζικο χτύπημα.

Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα για τις αρχές και βάζει στο κάδρο πιο πολύ κόσμο που ενδεχομένως είχε ενοχλήσει επαγγελματικά η επιτυχία του τοπογράφου και έφτασαν πιθανόν στο σημείο να θέλουν να τον εκδικηθούν. Στην Μύκονο άνθρωποι που είχαν αγοραπωλησίες με τον τοπογράφο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια.

Ίσως, λένε όσοι ψάχνουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το χτύπημα, η επιτυχία του ανθρώπου που έφτασε να ζει μία ζωή σαν παραμύθι να ευθύνεται για τον εφιάλτη που ακολούθησε.

Ο τοπογράφος ξεκίνησε να δουλεύει, όπως λένε οι συνεργάτες του, εντατικά από πολύ νωρίς στην καριέρα του πριν καν δημιουργήσει την οικογένειά του με τα 2 του παιδιά, τα οποία μάλιστα φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και τα επαγγελματικά του βήματα και όταν κάποια στιγμή έπεσαν στα χέρια του κάποια λεφτά δεν σκέφτηκε στιγμή να ξεκουραστεί αλλά τα έριξε στην δουλειά του.

Ο άτυχος τοπογράφος είχε στην κατοχή του μεγάλη ακίνητη περιουσία, μία έκταση στη Μύκονο, Ίο, Πάρο, Σύρο, συνολικά πάνω από 18.000 τμ, τουλάχιστον 4 ακίνητα σε Χαλάνδρι και Μαρούσι. Το ένα λέγεται πως το είχε αγοράσει σε καλή τιμή και το πούλησε σε Ιρανό επιχειρηματία που διαμένει στο Ντουμπάι.

Η ακίνητη περιουσία του αδικοσκοτωμένου αρχιτέκτονα ήταν τεράστια, με τις Αρχές να εξετάζουν και αν η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια είχε οδηγήσει σε μίση, πάθη και έριδες με άλλους επαγγελματίες.

Τα προνομιούχα ακίνητα σε νησιά, στη Μύκονο κατά κύριο λόγο, αλλά και στην Αττική είναι βέβαιο πως δεν περνούσαν απαρατήρητα. Στη Μάννα Αζόλιμνου Σύρου είναι το ακίνητο των 1013 τμ, στα Χουλάκια Μυκόνου είναι το 4.992 τμ γεωτεμάχιο και ακόμα 6.328 τμ είναι στο γεωτεμάχιο Αγίου Στεφάνου Μυκονίων.

Τέλος, ακόμα 4.006 τμ στο Διακόφτι ή Στρογγυλό Μυκόνου. Στα αθηναϊκά ακίνητα τα 1.548 και 1.420 τμ. γεωτεμαχίου του Μαρουσίου.

Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται μία ανάσα από την προνομιούχα Κηφισιά και μάλιστα στην σκιά του μεγάρου της Deutsche Telecom Cosmote, και που έχουν ανεκτίμητη τουριστική αξία στα νησιά, αλλά και στην Αθήνα. Περιουσία που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις με άλλους επαγγελματίες που δεν καλοέβλεπαν την επιτυχία του αρχιτέκτονα.

Παράλληλα, μεγάλα και σοβαρά μελετητικά έργα έπαιρνε το γραφείο του πολιτικού μηχανικού. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα του Live News, το 2013 δόθηκαν 7.380 ευρώ για το τοπογραφικό Αιγιαλού Ψάθης. Το γραφείο είχε συμμετοχή στη μελέτη 6 γεφυρών στην Αττική προϋπολογισμού περίπου 300.000 ευρώ, με το γραφείο να λαμβάνει αμοιβή γύρω στα 50.000 ευρώ. Η έρευνα φέρει στο φως και μία πολεοδομική άδεια για κατοικία με πισίνα στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου.

Τώρα οι Αρχές μελετούν αν σε κάποια από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να αρχίσει να ξετυλίγεται ο «μίτος της Αριάδνης» που θα οδηγήσει στον άνθρωπο που έδωσε την εντολή στον δολοφόνο για το συμβόλαιο θανάτου.

«Τον εργολάβο δεν τον κάλεσαν για κατάθεση»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LIVE NEWS, ο τοπογράφος βρισκόταν σε αντιδικία με έναν ξενοδόχο στην Πάρο.

Ο επιχειρηματίας από την Πάρο είπε στο LIVE NEWS:

«Ευρισκόμεθα σε δικαστική διαμάχη από το 2022. Η οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση για συμβιβασμούς κτλ είναι αναληθής. Ο φονευθείς τοπογράφος είχε κάνει τα ψευδή, η εταιρεία του, τα ψευδή τοπογραφικά. Έκτοτε είμαστε σε μια διαμάχη δικαστική περίπου 2,5 χρόνια, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται. Η οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση είναι αναληθής».

Μιλώντας στο LIVE NEWS, το περιβάλουν του θέλησε να ξεκαθαρίσει πως οι Αρχές δεν έχουν καλέσει για κατάθεση τον εργολάβο.

«Βγαίνουν πράγματα που δεν στέκουν, που δεν είναι αληθινά. Λένε συνεχώς για τον εργολάβο, λένε, λένε, λένε, η Δικαιοσύνη που είναι; Γιατί δεν τον έχει καλέσει κανένας; Δεν κρύβεται. Είναι έτοιμος να πάει μόνος του στην αστυνομία, να ρωτήσει μήπως τον ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν και γιατί ακούγονται αυτά τα πράγματα για εκείνον. Τον μεσίτη όμως τον κάλεσαν για κατάθεση».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κυρώσεις στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επέβαλαν οι ΗΠΑ
15 Ιανουαρίου, 2025
Παύλος Μαρινάκης: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας έχει ενωτικά χαρακτηριστικά
15 Ιανουαρίου, 2025
Bloomberg: Ο Πούτιν θα απαιτήσει στις διαπραγματεύσεις με τον Τραμπ η Ουκρανία να μην μπει ποτέ στο ΝΑΤΟ
15 Ιανουαρίου, 2025
H Kύπρος εντάσσεται σε τρία αμυντικά προγράμματα των ΗΠΑ με απόφαση Μπάιντεν
15 Ιανουαρίου, 2025
Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας της Ελβετίας Βιόλα Άμχερντ
15 Ιανουαρίου, 2025
Συντάξεις: Σοκαριστικά νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Σοκαριστικά νέα αν έχετε τόση σύνταξη
15 Ιανουαρίου, 2025
Πτώση ασανσέρ στον «Ερυθρό Σταυρό»: «Κατασκευαστικό λάθος» έδειξε η πραγματογνωμοσύνη
15 Ιανουαρίου, 2025
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι
15 Ιανουαρίου, 2025
Ζάκυνθος: Έκρηξη σε υπό κατασκευή σπίτι – Τραυματίστηκαν 2 εργάτες
15 Ιανουαρίου, 2025
Στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο Καρλομάγνου
15 Ιανουαρίου, 2025