Δράσεις €3 εκατ. από τον Τιτάνα και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου στις πληγείσες περιοχές

Ο ΤΙΤΑΝ και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συμβάλλουν από κοινού στην προσπάθεια αποκατάστασης περιοχών στα Δερβενοχώρια και τη Θεσσαλία με δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων δράσεων, συνολικού ύψους 3.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, με δική τους πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ΤΙΤΑΝ και Ίδρυμα αναλαμβάνουν Ανάδοχοι Αποκατάστασης στην περιοχή των Δερβενοχωρίων, χρηματοδοτώντας σχετικές μελέτες, καθώς και την άμεση εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων. Κύριος στόχος είναι η αντιμετώπιση της εδαφικής διάβρωσης και η αντιπλημμυρική θωράκιση για τη φυσική αναγέννηση και ανάπλαση της περιοχής.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία αρωγής προγραμματίζεται προς τη Θεσσαλία, συνεισφέροντας στη δράση του ΣΕΒ για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας στην περιοχή, όπως η ανακατασκευή 27 σχολείων, σε συνεννόηση με την Πολιτεία.

Οι δράσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των πρωτοβουλιών πρόληψης και αποκατάστασης, συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ, τις οποίες υλοποίησαν το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και ο ΤΙΤΑΝ μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το 2021.

Με την κλιματική αλλαγή να καθιστά επείγουσα την ανάγκη θωράκισης της χώρας μας απέναντι στα όλο και συχνότερα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, ο Τιτάνας και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου δεσμεύονται να δίνουν το “παρών” στην εθνική αυτή προσπάθεια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Tραμπ για Ουκρανία: «Ζητάμε σπάνιες γαίες και πετρέλαιο, οτιδήποτε μπορούμε να πάρουμε»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Εξωφρενικό τροχαίο με ένα 4χρονο στο νοσοκομείο – Ο πατέρας του οδηγούσε μεθυσμένος
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Του χορηγήθηκε ξανά οξυγόνο – Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και πιστούς στο μήνυμά του
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος από Ιωάννινα: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει, γιατί δεν εξασφαλίζει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια που απαιτούν οι πολίτες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δύσκολος γρίφος ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Μεγάλος συνασπισμός ή τρικομματική λύση με διαπραγματεύσεις μηνών
23 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός στο Νοσοκομείο του Βόλου: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 30χρονη – Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Του έκοψε κλήση τροχονόμος και τον χτύπησε με το φορτηγό – Απίστευτο περιστατικό στην Καλαμαριά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός – Κολυδάς: Μετά τα χιόνια και το κρύο έρχονται πολλές βροχές Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Β. Καλογήρου: Ζητήθηκε ταχύτερη διεκπεραίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και στοιχεία για ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή
23 Φεβρουαρίου, 2025