Δύο τεστ κάθε εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε εστίαση-τουρισμό

Προβληματισμός για την πορεία της πανδημίας- Τι νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ – ένα self test και ένα rapid test κάθε εβδομάδα σε όλη την επικράτεια δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Πέμπτης για τον κορονοϊό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα ανιχνεύεται όλο και συχνότερα στη χώρα μας, και αυτό δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

Επίσης, αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μύκονο, δήλωσε πως τα δεδομένα δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, μα μερική σταθεροποίηση, με μικρή τάση μείωσης. Όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί, και τα νέα κρούσματα σχετίζονται με τα υπάρχοντα. Τα μέτρα, υπογράμμισε, ανέκοψαν τη διασπορά του ιού.

Ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε επίσης σαρωτικούς ελέγχους από τη Δευτέρα στη Μύκονο και σε άλλες περιοχές που προβληματίζουν επιδημιολογικά.

Υπενθυμίζεται πως στα 2.604 ανέρχονταν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα την Πέμπτη, ενώ οι νέοι θάνατοι μέσα στις τελευταίες 24 ώρες ανέρχονται στους 5. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 126.