Εκλογές 2023 τον Απρίλιο: Πότε πρέπει να γίνει διάλυση της Βουλής

Τον μήνα Μάρτιο πρέπει να γίνει η διάλυση της Βουλής έτσι ώστε να έχουμε εκλογές τον Απρίλιο, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως οι πρώτες κάλπες θα κρίνουν την πρωτιά, την διαφορά και επομένως και τον πρώτο της δεύτερης κάλπης, αλλά και το πόσο κοντά θα βρίσκεται το κόμμα στην αυτοδυναμία.

Ερωτηθείς αν ο στόχος της αυτοδυναμίας οδηγήσει σε μια πολύμηνη διαδικασία που μπορεί να είναι βλαβερή για τη χώρα, ο κ. Βορίδης τόνισε πως δεν θα έχουμε πολύμηνη διαδικασία καθώς αν το πρώτο βράδυ των εκλογών «ο Τσίπρας έχει ηττηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί, δεν μπορεί να κερδίσει πια στις δεύτερες εκλογές γιατί θα έχει καταρρεύσει η ιστορία της προοδευτικής διακυβέρνησης».

«Επομένως, δεν έχει πια κυβερνητική πρόταση. Κακά τα ψέματα, εκείνη τη χρονική στιγμή, εκείνο το βράδυ των πρώτων εκλογών, η μόνη κυβερνητική δύναμη, η μόνη πολιτική δύναμη με κυβερνητική πρόταση, θα είναι Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το αν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως δεν θέλει να σχολιάσει. Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος για την εκλογή βουλευτών Επικρατείας που προέρχονται από την ομογένεια λόγω της μικρής συμμετοχής.