Ενοχλημένος ο Μητσοτάκης με τη στάση των τραπεζών – «Να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν»

Την ενόχλησή του για τη στάση των τραπεζών μετά την αύξηση των επιτοκίων εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τις κάλεσε να στηρίξουν τα νοικοκυριά από τα υψηλά τους κέρδη.

«Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καλώντας τις να στηρίξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά από την υψηλή κερδοφορία που φαίνεται ότι θα έχουν το 2022.

Πρέπει «να αποτρέψουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων», τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι αυτό είναι προς όφελος και των τραπεζών.

Έστειλε επίσης την ενόχλησή του για το γεγονός πως τα επιτόκια καταθέσεων είναι εξαιρετικά χαμηλά ενώ εκείνα των χορηγήσεων, ιδιαίτερα υψηλά.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση αλλά ξεκαθάρισε ότι σε αυτή δεν θα συμμετάσχει το κράτος, μέσω του προϋπολογισμού και δεν θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Η χρηματοδότηση, είπε, θα γίνει από τα κέρδη τους.

«Σημαντικός ο ρόλος των τραπεζών», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι ελπίζει «έστω και πιεζόμενες, να στηρίξουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συμμορία «ξάφριζε» σπίτια και επιχειρήσεις
1 Απριλίου, 2025
Φλωρίδης για Τέμπη: Δεν υπάρχει στοιχείο στην υπόθεση αυτήν που να έχει κρυφτεί
1 Απριλίου, 2025
Δωρεάν παροχή επικοινωνίας για τους συνδρομητές κινητής Nova σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Χανιά Κρήτης
1 Απριλίου, 2025
Επεισοδιακή δίκη στον Βόλο
1 Απριλίου, 2025
Κασσελάκης: Χαίρομαι για την άνοδο της Κωνσταντοπούλου
1 Απριλίου, 2025
Διαψεύδει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας δημοσιεύματα «περί συστάσεως πιστωτικού ιδρύματος»
1 Απριλίου, 2025
COSMOTE 5G WiFi: Γρήγορο σταθερό internet σε όλη την Ελλάδα μέσω δικτύου COSMOTE 5G
1 Απριλίου, 2025
Αρβανίτης στο ΕΚ: «Το σύστημα είναι σάπιο και πρέπει να αλλάξει»
1 Απριλίου, 2025
Το Μεξικό ζητά από τις ΗΠΑ να διατηρήσουν σε ισχύ τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου
1 Απριλίου, 2025
Επελαύνει η κακοκαιρία: Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί στα Χανιά, προβλήματα σε Μύκονο, Πάρο – Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
1 Απριλίου, 2025