Ερντογάν: «Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης» – Η απάντηση της Αθήνας

Μιλώντας αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σκληρές δηλώσεις, που δυναμιτίζουν έτι περαιτέρω το κλίμα, έκανε ο Τούρκος πρόεδρος. «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει για μένα Κυριάκος Μητσοτάκης. Ας σκεφτεί μόνος του. Δεν θα του μιλήσω από εδώ και στο εξής. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στις διαπραγματεύσεις μας αλλά πήγε στις ΗΠΑ και άσκησε κριτική στην Τουρκία».

Οικονόμου: Έχουμε πολιτική αρχών, δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την Τουρκία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στην Τουρκία και στην προκλητική δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας πως η πολιτική της Ελλάδας είναι πολιτική αρχών.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους.

Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», αναφέρει ο κ. Οικονόμου μετά τις απίστευτες δηλώσεις Ερντογάν όπου ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης».