Ερντογάν κατά Ελλάδας: Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα

Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου) προκλητικά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να «θυμάται τη θέση της και να θυμάται την ιστορία».

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους με την Αθήνα.

Η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν έχει νόημα, υποστήριξε ακόμα ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι το καθεστώς παρατηρητή της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών είναι «έγκυρο» και «δεν χρειάζεται άδεια από καμία χώρα».




Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, από την 9η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, ανακοίνωσε ότι το ψευδοκράτος εντάχθηκε ως παρατηρητής στον οργανισμό, προκαλώντας την αντίδραση τόσο της Αθήνα και της Λευκωσίας, όσο και των ΗΠΑ και της ΕΕ.

«Σύμφωνα με το δίκαιο αδελφοσύνης, αποδεχτήκαμε ως παρατηρητή στον Οργανισμό μας (των τουρκόφωνων κρατών) την ‘ΤΔΒΚ’. Δείξαμε στα αδέλφια μας τους Κύπριους, οι οποίοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, ότι δεν είναι μόνοι, συμβάλλοντας παράλληλα στην διαδικασία επίλυσης. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, εσάς τα αξιότιμα αδέλφια μου, για την αλληλεγγύη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.