Φιλιππίδης: «Θα αυτοκτονήσω! Δεν θα το αντέξω», φέρεται να είπε ο ηθοποιός – Το πρώτο βράδυ στη φυλακή

Με χειροπέδες οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απόφαση προφυλάκισης.

Ο ηθοποιός, αφού πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ, μεταφέρθηκε χθες στις φυλακές Τριπόλεως, όπου κρατούνται συνήθως κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o Πέτρος Φιλιππίδης δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον, ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Το σκεπτικό της απόφασης

Ο γνωστός από κωμικούς ρόλους ηθοποιός και σκηνοθέτης αξιολογήθηκε από τις δικαστικές αρχές ως άνθρωπος που επί σειρά ετών επέδειξε δράση από τη θέση του ισχυρού, σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγράφονται στο ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες και εκτελέστηκε σήμερα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί φαίνεται, μεταξύ άλλων, να επικαλούνται για την απόφασή τους την «μακρά περίοδο δράσης» του κατηγορούμενου, η οποία καταγράφεται από το 2008 έως και το 2014, διάστημα που αφορά τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του και οδήγησαν στην απαγγελία κατηγορίας από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο που ερεύνησε την υπόθεση.

Ο γνωστός καλλιτέχνης, σύμφωνα με την κρίση της Δικαιοσύνης, κατά το επίμαχο διάστημα φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, γεγονός που καταγράφηκε ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την κατάληξη της χθεσινής διαδικασίας.

Μάλιστα, φαίνεται να κρίθηκε ως επιβαρυντικό στοιχείο η καταγγελλόμενη «ιδιαίτερη σκληρότητα» που επέδειξε στα θύματα κατά την διάρκεια της τέλεσης των πράξεων που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς και οι τρεις γυναίκες κατέθεσαν σε βάρος του ότι αν και αντιστάθηκαν, εκείνος δεν κάμφθηκε συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον τους.

Οι δικαστικοί λειτουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, εφόσον ο καλλιτέχνης επανέλθει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, είναι πιθανό να επαναλάβει αντίστοιχα αδικήματα, εξ ου και τον έκριναν προφυλακιστέο.

«Δεν το πιστεύω! Θα αυτοκτονήσω! Δεν θα το αντέξω»

Ο 57χρονος όταν άκουσε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του… κατέρρευσε!

Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα ON Time, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να είπε: «Δεν το πιστεύω! Δεν το πιστεύω! Πώς είναι δυνατόν; Δεν το περίμενα αυτό που μου κάνατε. Θα αυτοκτονήσω! Δεν μπορεί να μου συμβαίνει αυτό. Θέλω να δω τη γυναίκα μου και τον γιο μου. Θέλω να δω τη γυναίκα μου και τον γιο μου. Δεν ξέρω αν μπορώ να το αντέξω. Δεν θα το αντέξω».

Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει κάνει συμφωνία με την σύζυγό του, να πάρει τον γιο τους και να εξαφανιστούν για ένα χρονικό διάστημα, βάζοντας ταυτόχρονα μπροστά τις διαδικασίες του διαζυγίου.