Φωτιά ΤΩΡΑ-Ηλεία: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Μήνυμα του 112

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος με φόντο τα αλλεπάλληλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν την Κυριακή (03/07).

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά έξω από το το χωριό Πόρτες Αχαΐας, στα όρια των νομών Αχαΐας και Ηλείας.

Πλέον μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται 3 – 4 χλμ από το χωριό Βάλμη Ηλείας, όπου η φωτιά έχει προχωρήσει και καίει το δάσος Κοτρώνας.

Όπως ανέφερε μιλώντας απόψε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, μετά τη Βάλμη «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα».

Η ορεινή κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».

Δύσκολες ώρες για την Κοτρώνα και τα Καραγιανναίικα

Οι οικισμοί Κοτρώνα και Καραγιανναίικα, στους οποίους νωρίτερα είχε δωθεί εντολή εκκένωσης, κυκλώθηκαν από τα πύρινα μέτωπα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, μαζί με όσους κατοίκους παρέμειναν στο σημείο και μπορούν να συνδράμουν, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τους οικισμούς.

Η ένταση του ανέμου έχει κοπάσει, ωστόσο η φωτιά συνεχίζει να κινείται απειλητικά στην περιοχή της Πηνείας και στα όρια με την Αχαΐα.

Η νύχτα θα είναι δύσκολη για τους κατοίκους της περιοχής που δεν πρόκειται να “κλείσουν μάτι” προκειμένου να παραμείνουν όρθιοι για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.