Φωτιά ΤΩΡΑ: Μπουρλότο έβαλαν οι κεραυνοί – Τι συμβαίνει σε Ασπρόπυργο και υπόλοιπα μέτωπα

Μάχη με τις φωτιές που ξέσπασαν εχθές σε περιοχές της Χαλκιδικής μετά το καλοκαιρινό μπουρίνι έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επί ποδός βρέθηκαν εχθές οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που ξέσπασαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Όπως τονίζουν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, η πιθανότερη αιτία των πυρκαγιών είναι οι κεραυνοί που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε εχθές την περιοχή.

Το μεγαλύτερο μέτωπο που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες βρίσκεται στη Φούρκα. Φωτιές σημειώθηκαν και Άθυτο και Σάνη, ενώ μια ακόμα στην Καλάνδρα προς Μόλα Καλύβα.

Παράλληλα, μέτωπα υπήρξαν και στη Σιθωνία. Ένα μέτωπο ήταν στον Παρθενώνα και ένα άλλο στην περιοχή του Μαρμαρά, κοντά στο Πόρτο Καρράς, το οποίο όμως οριοθετήθηκε άμεσα από τους πυροσβέστες.

Συνολικά στα μέτωπα που ξέσπασαν την Τετάρτη στις περιοχές της Χαλκιδικής επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 50 οχήματα, καθώς και εθελοντές και ΟΤΑ.

Και τα πέντε μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο μετά τη μία τα μεσάνυχτα, ενώ δε χρειάστηκε καμία εκκένωση οικισμού.

Στη Θεσσαλονίκη σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι, μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.

Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στην Ύδρα – Σε ύφεση το μέτωπο

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, σχετικά με την κατάσταση με το πύρινο μέτωπο που καίει όλη τη νύχτα στο νησί.
«Όλο το βράδυ δώσαμε μία μάχη. Η φωτιά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προκλήθηκε από κεραυνό σε δυσπρόσιτη περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Όλο το βράδυ δώσαμε μάχη, όλα δείχνουν ότι είναι σε ύφεση και πιστεύω ότι ξημερώνει μια καλύτερη μέρα. Ήρθε ένα πεζοπόρο τμήμα με 7 άντρες από Πελοπόννησο και τα στελέχη του εθελοντικού κλιμακίου του δήμου μας, που είναι γύρω στα 12 άτομα. Συνολικά επιχείρησαν γύρω στα 20 άτομα με τα δύο οχήματα που έχουμε εδώ. Το μέτωπο είναι σε πλήρη ύφεση. Η περιοχή ήταν δύσβατη», είπε ο κ. Κουκουδάκης, μιλώντας στο Mega.

Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Γορτυνίας

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από το πύρινο μέτωπο της Γορτυνίας, όπως εξήγησε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

«Είναι καλύτερη η εικόνα σήμερα. Χθες είχαμε δύο αναζωπυρώσεις. Τη μία στο Νεοχώρι και στο Καλλιάνι.

Αντιμετωπίστηκαν. Είμαι αισιόδοξος συγκρατημένα. Έγινε μεγάλη επιχείρηση εχθές με εναέρια μέσα και μεγάλη δύναμη. Οι πυροσβέστες στην περιοχή είναι περισσότεροι από 300 με 60 οχήματα. Ελπίζω ότι σήμερα θα μιλάμε για μια καλή μέρα αν συνδράμουν και οι καιρικές συνθήκες», είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

«Από προχθές συγκροτήσαμε τις επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών ώστε να γίνουν άμεσα. Έχουμε σπίτια που έχουν καεί στη Γορτυνία, κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα υπερβαίνουν τα δέκα. Υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε κτηνοτρόφους, έχουν καταστραφεί οι βοσκότοποι. Έχουμε προμηθευτεί ήδη ζωοτροφές για να στείλουμε εκεί. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τις καταστροφές. Ακόμα, προετοιμαζόμαστε για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Είναι κάτι που είναι από τα πρώτα που έχουμε στο νου μας να αντιμετωπίσουμε», συνέχισε ο ίδιος.

«Στην περιοχή επιχείρησαν εχθές πολλά εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων και των δύο μεγάλων αεροπλάνων από τη Ρωσία, αλλά και ελικόπτερα. Ήταν ένα δύσβατο μέτωπο με πολύ βλάστηση, και είχε και πολλούς οικισμούς. Υπήρχαν πολλές αναζωπυρώσεις και κατά τόπους εστίες», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λαμπρόπουλος.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, η οποία ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη κοντά σε βιομηχανική περιοχή και πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη βιομηχανική περιοχή Λάκκο Κυρίλλου που βρίσκεται κοντά στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν της 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα, ωστόσο λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς στις 3 τα ξημερώματα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις με 76 πυροσβέστες και 25 οχήματα.