Φόβοι για αναβίωση της τρομοκρατίας μετά την ανάληψη ευθύνης για την αποστολή του φακέλου – βόμβα

Η οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου – βόμβα στα γραφεία της προέδρου στο Δικαστικό Μέγαρο.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο η οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση», η οποία ανέλαβε την ευθύνη της αποστολής του φακέλου – βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στοχοποιεί την πρόεδρο Εφετών Αναστασία Ανθοπούλου, αναφέροντας πως «είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της απάνθρωπης – φασιστικής μηχανής».

«[…] Είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της απάνθρωπης – φασιστικής μηχανής που έχει ως μοναδικό στόχο το βασανισμό και την εκδίκηση όλων όσων κρίνεται η “τύχη” τους από αυτήν. Η “τύχη” όμως δε θα είναι πάντα με το μέρος της, καθώς δε θα υπάρχει πάντα δίπλα της ένας σύζυγος στρατιωτικός. Οι αποφάσεις που έχει πάρει στο παρελθόν, αδιαφορώντας ξεκάθαρα για τις συνέπειες που θα υποστούν οι κρατούμενοι, δε μένουν πάντα αναπάντητες», αναφέρεται στην ανάρτηση, ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται:

«Όσο εύκολα έφτασε ο φάκελος – βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν το στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμένη βασανίστρια θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς, διότι δε θα μείνουν ατιμώρητες οι αποφάσεις της».

«Κάποιοι προσπαθούν να αναβιώσουν την τρομοκρατία»
Για ευθεία απειλή και απόπειρα δολοφονίας έκανε λόγο ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, αναφερόμενος στην ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα που απεστάλη στα γραφεία της προέδρου Εφετών.

«Πρέπει να ζητηθούν ευθύνες για το πως έφτασε ο φάκελος στο γραφείο της προέδρου Εφετών. Είναι ανησυχητικό γιατί έχουμε την αναβίωση τρομοκρατικών οργανώσεων ή την προσπάθεια αναβίωσή τους».

«Η Αντιτρομοκρατική έχει πολλή δουλειά να κάνει. Τα χτυπήματα φαίνεται πως είναι η προσπάθεια κάποιων για την αναβίωση της τρομοκρατίας», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη τόνισε πως πρόκειται για «ευθεία απειλή για την ελληνική δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Όταν οι δικαστές δεν μπορούν να εκδίδουν τις αποφάσεις τους ελεύθερα, ανεξάρτητα, χωρίς να έχουν τον φόβο ότι μπορεί να έρθει μία βόμβα στα χέρια τους. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα το θέμα είναι πώς πέρασε ο φάκελος στα δικαστήρια».