Φόβοι ότι κάποιοι θα πληρώσουν αδρά για να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Φουντώνουν οι φήμες ότι εύποροι επώνυμοι ετοιμάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν όσο – όσο για να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας στη λίστα του εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση φοβάται πως επιφανείς προσωπικότητες θα ασκήσουν πιέσεις για να εξαγοράσουν μια θέση πιο ψηλά στη λίστα του εμβολιασμού. Πιθανόν να επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν τις «υψηλές» διασυνδέσεις τους και να πέσουν στο τραπέζι ποσά ακόμα και με τρία μηδενικά για να εξασφαλίσουν νωρίτερα δόσεις, τόσο για τους ίδιους όπως και για συγγενείς και φίλους.

Θα είναι όμως χαμένος χρόνος καθώς η πολιτεία είχε προβλέψει ότι θα υπάρξουν τέτοια περιστατικά.

«Η διαδικασία θα είναι πλήρως ψηφοποιημένη κι έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν μπορεί να παρακάμψει την προτεραιοποίηση και να εμβολιαστεί «από το παράθυρο». Είναι πιθανό ότι κάποιοι θα δοκιμάσουν να το κάνουν αυτό» είπε χθες ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το φαινόμενο αυτό έχει αρχίσει και απλώνεται σε όλο τον πλανήτη, όπως στη Βρετανία. Οι ευκατάστατοι Άγγλοι πληρώνουν 2.000 στερνίλες. Στις ΗΠΑ, δεκάδες τηλεφωνήματα έχει δεχθεί ο γιατρός των διασημοτήτων. Το εμβόλιο έχει γίνει… «τζόγος» και τα αστέρια του Χόλυγουντ δίνουν μέχρι και 25.000 ευρώ για το «τσίμπημα» της ελευθερίας!

Εκτός όμως από τα «βαριά πορτοφόλια» υπάρχουν κι εκείνοι που θα έδιναν κάτι παραπάνω για να επαναφέρουν νωρίτερα την κανονικότητα στη ζωή τους, με λιγότερο φόβο.

Στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας τέτοιες πρακτικές δε χωράνε. Γι’ αυτό η πολιτεία έχει αναπτύξει δικλείδες ασφαλείας και έχει ήδη ενεργοποιηθεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Πηγή: STAR