Φρικτή δολοφονία: Χτύπησαν 73χρονο και τον στραγγάλισαν

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 73χρονου στο Τζάνε στην περιοχή του Πεταλιδίου.

Η αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση, η οποία περιλαμβάνει την εμπλοκή ολόκληρης οικογένειας

Η υποδιεύθυνση ασφαλείας Καλαμάτας είχε προχωρήσει από το βράδυ του Σαββάτου σε 3 προσαγωγές ενός 68χρονου άνδρα ελληνικής καταγωγής και των δυο γιών του 38 και 39 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται να ήταν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας. Ωστόσο από την προανακριτική διαδικασία προέκυψαν σημαντικές αντιφάσεις και αποκαλύπτεται ότι ο ένας γιός του 68χρονου δεν ήταν παρών την ώρα του εγκλήματος και στο σημείο βρισκόταν η 23χρονη σύζυγος του, μητέρα 3 ανήλικων τέκνων. H 23χρονη έχει ήδη προσαχθεί στην αστυνομία από χθες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, αυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί, 68χρονος, 39χρονος και 23χρονη, αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα (21.2.2022), μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία και για ληστεία, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας 38χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι την 17.2.2022 το πρωί, οι ανωτέρω δράστες μαζί με τον 73χρονο, μετέβησαν σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του για εργασίες, μετά όμως από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους, κυρίως για οικονομικές διαφορές, του έφεραν πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο (κάβουρα), ενώ στη συνέχεια ο 39χρονος τον στραγγάλισε, με αποτέλεσμα να του επιφέρει το θάνατο. Στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή του 73χρονου γεωργικά εργαλεία, μεταλλική σκάλα, δύο κινητά τηλέφωνα και χρήματα, μέρος των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Η συγκεκριμένη οικογένεια των φερόμενων ως δραστών, είχε νοικίασει σπίτι τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου και δούλευαν ως εργάτες γης. Η οικονομική διαφορά που είχαν με το θύμα και ήταν ο λόγος που οδήγησε στη δολοφονία του, προκύπτει πως ήταν ένα ποσό μεταξύ 100 – 200 ευρώ.

Η δικογραφία έχει σταλεί ήδη στην εισαγγελία της Καλαμάτας.

Πηγή: ΕΡΤ