Γ. Τσεκούρας: Η μητέρα μου πέθανε από κορονοϊό που κόλλησε στο νοσοκομείο

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε o Γιώργος Τσεκούρας, ο οποίος έχασε την 80χρονη μητέρα του, από κορoνοϊό, που όπως ο ίδιος καταγγέλει κόλλησε εντός του νοσοκομείου.

Η άτυχη γυναίκα έκανε εγχείρηση για αφαίρεση όγκου από το νεφρό, η εγχείρηση πέτυχε, ωστόσο κόλλησε κορoνοϊό και τελικά κατέληξε.

«Η μητέρα μου έκανε τεστ την ημέρα της εισαγωγής της στο νοσοκομείο, που βγήκε αρνητικό. Ο γιατρός που τη χειρούργησε είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Μπήκε στις 20 Ιανουαρίου, στις 27 έγινε το χειρουργείο, μέχρι τότε της είχε γίνει και άλλο τεστ, επίσης αρνητικό. Η εγχείρηση ήταν επιτυχής αλλά τρεις μέρες μετά το χειρουργείο μας ενημέρωσαν ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και ότι την αλλάζουν θάλαμο. Αυτό έγινε δέκα ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Εγώ δεν την είδα ποτέ, γιατί απαγορευόταν το επισκεπτήριο», είπε ο κ. Τσεκούρας.

«Το να ακούμε ότι κάποιος από το υγειονομικό προσωπικό δεν ήξερε και την κόλλησε, είναι λίγο δύσκολο να το δεχτούμε, γιατί είναι όλοι πολύ προσεχτικοί με τις μάσκες τους. Η γυναίκα εφόσον είχε και νεοπλασία ήταν σε ένα ποσοστό ανοσοκατασταλμένη», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Γιαμαρέλλου.

«Στο περιβάλλον μας δεν νόσησε κανείς άλλος. Η μητέρα μου ζούσε σε ένα μικρό χωριό που δεν είχε επαφή σχεδόν με κανέναν. Ένας χειρουργός δε θα έβαζε ποτέ μια γυναίκα σε χειρουργείο χωρίς να είναι σίγουρος ότι δε νοσεί από κορωνοϊό. Εκτός από τη μητέρα μου και άλλοι δύο ασθενείς μέσα στο θάλαμο νόσησαν από κορωνοϊό. Αναγνωρίζω τον αγώνα των γιατρών και των νοσηλευτών. Πολλές φορές ακούμε από γιατρούς να λένε ο κόσμος να επισκέπτεται τα νοσοκομεία και να μη φοβάται. Θα έπρεπε όλα τα πρωτόκολλα όμως να τηρούνται πολύ προσεχτικά, ώστε να μην έχουμε και άλλα θύματα», πρόσθεσε ο κ. Τσεκούρας.