Γεννηματά: Η κυβέρνηση αφήνει τους αδύναμους δανειολήπτες στο έλεος των τραπεζών

Συναντήσεις και τηλεδιάσκεψη είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με εκπροσώπους επιχειρήσεων και δικηγορικών συλλόγων με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τον νέο πτωχευτικό κώδικα που συζητείται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής.

Μετά τις συναντήσεις η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που συζητείται στη Βουλή, δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία και δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία για τους έντιμους επιχειρηματίες.

«Η κυβέρνηση έτσι οδηγεί σε μαζικές πτωχεύσεις, ο κ. Μητσοτάκης αφήνει τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες. Μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές του σπιτιού τους», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι άκουσε τις διαφωνίες των εκπροσώπων των φορέων με την πρόταση της κυβέρνησης.

«Είμαστε η μόνη παράταξη που προστάτευσε πραγματικά την πρώτη κατοικία σε πολύ δύσκολες εποχές. Είμαστε η μόνη παράταξη που στήριξε και στηρίζει τη μεσαία τάξη. Το Κίνημα Αλλαγής θα παλέψει για να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία που υπηρετεί την ανάπτυξη της χώρας, την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνάντηση με τους φορείς των επιχειρήσεων μετείχαν: oι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων μετείχαν: Δημήτρης Βερβεσός Πρόεδρος ΔΣΑ, Γ. Σταματογιάννης Πρόεδρος ΔΣ Πειραιά, Ε. Κουτσόχηνας Πρόεδρος ΔΣ Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Λάρισα: Κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία για την κατάρρευση του δρόμου Ρακοπόταμος – Κεραμίδι
15 Απριλίου, 2025
Eurostat: Μεγάλη ενίσχυση της απασχόλησης στην Ελλάδα – Εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι ανήλθαν πέρυσι στο 69,3% του πληθυσμού
15 Απριλίου, 2025
Ουκρανία: Αποπέμπεται ο περιφερειάρχης του Σούμι μετά το φονικό ρωσικό πλήγμα της Κυριακής
15 Απριλίου, 2025
Ξεκινά η δίκη κατά της ΜΕΤΑ: Στο εδώλιο ο Ζάκερμπεργκ – Κινδυνεύει να «χάσει» το Instagram
15 Απριλίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Αφαίρεσαν τάματα από εικόνα της Παναγίας σε ναό
15 Απριλίου, 2025
Τουρκία: Το φιλοκουρδικό κόμμα DEM ζητά από το κοινοβούλιο να ψηφίσει νόμο που θα διευκολύνει τον αφοπλισμό του PKK
15 Απριλίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Γκαζάκια σε πολυκατοικία όπου διαμένει αστυνομικός
15 Απριλίου, 2025
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Α.Θ.Ε- Η/Κ Σχηματαρίου
15 Απριλίου, 2025
Οι ΗΠΑ εκδίδουν στο Μεξικό 13 φυλακισμένους για διακίνηση ναρκωτικών
15 Απριλίου, 2025
Πυραυλικό χτύπημα στη Σούμι: Ο περιφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση στρατιωτικών
15 Απριλίου, 2025