Γιάννης Λαγός: Την έκδοσή του στην Ελλάδα αποφάσισε το Βέλγιο

Σύμφωνα με την εισαγγελία Βρυξελλών, η βελγική Δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Γιάννη Λαγού που έχουν εκδώσει εναντίον του οι ελληνικές Αρχές.

Το πρωί της Παρασκευής (7/5), ο προφυλακισθείς από τις βελγικές Αρχές, Γιάννης Λαγός βρέθηκε για δεύτερη φορά, μέσα σε 8 ημέρες ενώπιον της βελγικής Δικαιοσύνης για να εξεταστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του, όπως μεταδίδει ο ANT1.

Μέχρι στιγμής ο Λαγός δεν πρόβαλε αντίρρηση στην απόφαση του βελγικού Δικαστηρίου να εκδοθεί στην Ελλάδα, ωστόσο έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση ως την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου. Η οριστική απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης για την έκδοσή του στην Ελλάδα θα ληφθεί τη Δευτέρα και θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Αν ο Λαγός δεν ασκήσει έφεση ως τη Δευτέρα, η έκδοσή του στην Ελλάδα θα εκτελεστεί εντός 7-10 ημερών το πολύ. Έως τότε θα παραμείνει στις φυλακές St Gilles στις Βρυξέλλες.

Ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής έχει δηλώσει σε μήνυμά του από τη βελγική φυλακή ότι οι συνθήκες κράτησής του είναι άθλιες κι έτσι δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν οι φήμες που λένε ότι ο Λαγός δεν θα ασκήσει έφεση, προκειμένου να γυρίσει μια ώρα αρχύτερα στην Ελλάδα και να εκτίσει την ποινή του στις ελληνικές φυλακές.