Γλυπτά Παρθενώνα: Η Βρετανία ισχυρίζεται πως η Ελλάδα αθέτησε τη συμφωνία

Η Βρετανία κάνει λόγο για αθέτηση συμφωνίας από την πλευρά της Ελλάδας όσον αφορά το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα και την ακύρωση της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρίσι Σούνακ.

Όπως αναφέρει το BBC, η Ντάουνινγκ Στριτ πίστευε ότι είχε διαβεβαιώσεις ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μιλούσε δημοσίως για τα Γλυπτά κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανέφερε ελληνική πηγή στο BBC, η χώρα μας διαψεύδει ότι δόθηκαν τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις.

Νωρίτερα σήμερα μιλώντας στο Mega, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε σχετικά με την ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βρετανία: «Επειδή δεν επρόκειτο για επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, δεν υπήρχε μια ατζέντα. Προφανώς, γίνεται κουβέντα ανάμεσα στα διπλωματικά γραφεία σχετικά με τα θέματα τα οποία θα τεθούν. Εμείς ήμασταν καθαροί ότι θα τεθεί και το ζήτημα των Γλυπτών. Είναι κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Βλέπετε ότι έχει κερδίσει momentum γιατί, ενώ ήταν ένα θέμα το οποίο είχε πάει λίγο στην άκρη, έχει έρθει δυναμικά στο προσκήνιο, η βρετανική κοινή γνώμη έχει αρχίσει και μεταστρέφεται. Προφανώς αυτό ενόχλησε τον κ. Σούνακ», είπε.

«Η Ελλάδα είναι μια περήφανη χώρα, έχει μια μεγάλη ιστορία. Ο Μητσοτάκης εκπροσωπεί αυτήν τη χώρα, αυτόν τον λαό. Δεν μπορείς να του λες ότι ‘κοίταξε να δεις, δε θα γίνει αυτό και δες τον αναπληρωτή πρωθυπουργό’. Εμείς θα συνεχίσουμε να θέτουμε το ζήτημα της επανένωσης των γλυπτών και της επιστροφής στην Αθήνα», πρόσθεσε.