Η Noval Property επαναπροσδιορίζει τον ρόλο των κτηρίων της μέσω της Τέχνης

Μια εκδήλωση με έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα πραγματοποίησε η Noval Property στο κτήριο γραφείων της “Butterfly” στο Χαλάνδρι.

Παρουσία εκπροσώπων του καλλιτεχνικού, δημοσιογραφικού και επιχειρηματικού κόσμου, η Εταιρεία παρουσίασε τη γλυπτική σύνθεση “Gentility” της διεθνώς καταξιωμένης γλύπτριας Βένιας Δημητρακοπούλου, έργο που θα κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου. 

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εταιρείας:

Η Noval Property, πιστή στην εταιρική της φιλοσοφία, δημιουργεί χώρους με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Με αφετηρία τη γλυπτική σύνθεση “Gentility”, η Εταιρεία θα συνεχίσει να εντάσσει κι άλλα σύγχρονα έργα τέχνης στα κτήρια της, έργα προσβάσιμα όχι μόνο στους χρήστες των κτηρίων, αλλά και στους επισκέπτες τους και τους κατοίκους της πόλης. Έργα που θα ενισχύσουν την έννοια του τοπόσημου και θα αποτελούν σημείο αναφοράς για τις περιοχές που θα είναι εγκατεστημένα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κος Παναγιώτης Καπετανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property, δίνοντας έμφαση στην ευρύτερη φιλοσοφία και στο όραμα της Εταιρείας, ανέφερε: «Για τη Noval Property τα κτήρια δεν αφορούν μόνο στην αισθητική της πόλης και δεν απευθύνονται αποκλειστικά στους χρήστες τους. Για εμάς, τα κτήρια έχουν ένα μεγαλύτερο και εξίσου σημαντικό ρόλο. Καθορίζουν τη σχέση μας με το αστικό περιβάλλον. Επιδιώκουμε να δημιουργούμε σύγχρονα τοπόσημα, τοποθετώντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον επισκέπτη, τον κάτοικο της περιοχής». 

Στη συνέχεια, η κα Ελισάβετ Πλέσσα, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων, αναφέρθηκε στη σημασία της δημόσιας γλυπτικής, αναλύοντας, ειδικότερα, τη σχέση του “Gentility” με το κτήριο “Butterfly”. Μίλησε για την αρμονική σύνθεση των μονολιθικών αυτών γλυπτών με την αυστηρή γεωμετρία του κτηρίου, τη σύνδεση του μάρμαρου με το μέταλλο, καθώς και τον ρόλο των σκιών ως μέρους των έργων ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Επίσης, αναφέρθηκε στην αμφίδρομη σχέση των έργων με τους θεατές, που αντικαθρεφτίζονται στα μεταλλικά μέρη των γλυπτών μαζί με τον ουρανό και το πράσινο, και πώς η διακριτική παρέμβαση του “Gentility” στον περιβάλλοντα χώρο δημιούργησε τελικά έναν μικρό «ζεν κήπο».

Από την πλευρά της, η καλλιτέχνης, κα Βένια Δημητρακοπούλου ανέλυσε την έννοια των τοποειδικών έργων και αναφέρθηκε στις μεθόδους που ακολουθεί στην καλλιτεχνική της πρακτική, αλλά και στην χρήση πολλών διαφορετικών υλικών ανάλογα με τα δεδομένα κάθε χώρου. Με αφορμή μια σειρά από έργα της, μίλησε για τον ρόλο που παίζει τόσο η κάθε τοποθεσία όσο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην τελική μορφή των γλυπτών της. 

Η κα Βένια Δημητρακοπούλου έχει παρουσιάσει το καλλιτεχνικό της έργο σε ατομικές και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έργα της βρίσκονται σε δημόσιους χώρους καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ιταλίας Sergio Mattarella με το Παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Αστέρα της Ιταλίας το 2017. Επίσης, είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος. 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στοίχημα στο Australian Open 2025: τι να προσέξετε
22 Ιανουαρίου, 2025
Σοβαρό τροχαίο στον Πύργο Ηλείας
22 Ιανουαρίου, 2025
Τραγωδία: Νεκρός 14χρονος – Τον βρήκε ο πατέρας του στο σπίτι τους
22 Ιανουαρίου, 2025
Ο Τραμπ στέλνει στρατό στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού
22 Ιανουαρίου, 2025
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η εκλογή Τραμπ επηρεάζει και την Ελλάδα
22 Ιανουαρίου, 2025
Παλαιό Φάληρο: «Πήγα να παίξω ένα δελτίο και με έδιωξε», ισχυρίζεται ο δολοφόνος του 61χρονου
22 Ιανουαρίου, 2025
Βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα
22 Ιανουαρίου, 2025
Τουρκία: Ολόκληρες οικογένειες χάθηκαν από τη φωτιά στο ξενοδοχείο Grand Kartal
22 Ιανουαρίου, 2025
Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις αν δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία
22 Ιανουαρίου, 2025
Θρίλερ με τον θάνατο 5χρονης στην Πάτρα – Εύρημα δείχνει κακοποίηση
22 Ιανουαρίου, 2025