Καύσιμα: Σπάει τα κοντέρ η αμόλυβδη σε τουριστικούς προορισμούς

Η ακρίβεια που παρατηρείται σε βασικά προϊόντα, έχει «γονατίσει» τους καταναλωτές, ενώ ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα για την τσέπη των πολιτών είναι η τρομακτική αύξηση στην τιμή των καυσίμων, που έφτασαν να πωλούνται ακόμη και 2 ευρώ και 60 λεπτά το λίτρο η βενζίνη.

Το ξέφρενο ράλι ανατιμήσεων στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται και μειώνει μέρα με τη μέρα και το όφελος του επιδόματος των 45 ευρώ.

Μόλις σε 20 ημέρες η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης το λίτρο κατέγραψε αύξηση 16 λεπτών.

Σε σύγκριση με πέρυσι τον Μάιο, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης σημείωσε αύξηση 39%, από 1,6 ευρώ το λίτρο έφθασε τα δύο ευρώ και 24 λεπτά. Η εκατοστάρα ενισχυμένη είδε αύξηση σχεδόν 33%, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση ξεπέρασε το 44%.

Στο «κόκκινο» οι τιμές των καυσίμων σε τουριστικούς προορισμούς
Αρνητική πανελλαδική πρωτιά κατέχει η Αλόννησος, με την αμόλυβδη να έχει φθάσει πλέον τα δύο ευρώ και 62 λεπτά λίτρο, ακολουθεί η Αμοργός και η Ικαρία που είναι κοντά στα 2,6 ευρώ το λίτρο, ενώ πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο διατίθεται η αμόλυβδη και σε άλλα νησιά, όπως η Σαντορίνη, η Σύρος και η Κάλυμνος.

Και στην ηπειρωτική Ελλάδα, όμως όπως στον Άγιο Νικόλαο στη δυτική Μάνη όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός, η τιμή της αμόλυβδης οδεύει στα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Απαγορευτική έχει γίνει πλέον για πολλούς Θεσσαλονικείς μέχρι και η Χαλκιδική.

Στοχευμένα μέτρα σχεδιάζει η κυβέρνηση
Για πιθανή νέα επιδότηση στα καύσιμα εφόσον χρειαστεί, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι έχουν ήδη μπει στην αγορά των καυσίμων τα πρώτα πρόστιμα για αισχροκέρδεια και ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν.