«Καταιγίδα 2022» από την Ελλάδα: Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

Στο Αιγαίο πραγματοποιείται μεγάλη αεροναυτική άσκηση της χώρας μας, την ώρα που οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις.

Η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί την ένταση σε στρατιωτικό επίπεδο με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και αερομαχίες, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, όσα πλοία είχαν παραμείνει στους ναυστάθμους, απέπλευσαν για την άσκηση «Λόγχη» την π0ροηγούμενη βδομάδα, απέπλευσαν για την άσκηση «Καταιγίδα» η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Μαΐου.

Μάλιστα έχουν ζητηθεί από τα επιβατηγά αεροσκάφη να διατηρούν απόσταση 5 ναυτικών μιλίων.

Ο στόλος που θα βρίσκεται στην περιοχή θα πραγματοποιήσει άσκηση για ανακατάληψη βραχονησίδων και ναυτικού αποκλεισμού σε συνεργασία με την πολεμική αεροπορία.

Στις 26 Μαΐου έχει δεσμευθεί η περιοχή στην κεντρική Ελλάδα, προκειμένου να διεξαχθεί άσκηση έρευνας και διάσωσης μάχης. Πρόκειται για ένα σενάριο που είναι αναγκαίο, για την αποφυγή πολεμικών επιχειρήσεων.

Τέλος, απήχηση είχε στις ΗΠΑ ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας που έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τζο Μπάιντεν. Ο εν λόγω χάρτης δείχνει τον τουρκικό αναθεωρητισμό, τον νεοοθωμαν8ισμό, που ουσιαστικά διεκδικεί όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και την ανατολική Μεσόγειο.