Καιρός Αρναούτογλου: Έκτακτη προειδοποίηση για Τετάρτη και Πέμπτη (χάρτης)

Κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ώρες στη χώρα, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο για μεγάλα έως και δυνητικά επικίνδυνα ύψη βροχής.

«Βροχές αναμένονται στις περισσότερες περιοχές το επόμενο 48ωρο και με κατά τόπους μεγάλα έως και δυνητικά επικίνδυνα ύψη βροχής (χάρτης) και την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη!», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση:

Κακοκαιρία με καταιγίδες, χιόνι, χαλάζι – Πότε «χτυπά» την Αττική

Νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών στη χώρα μας και αναμένεται να «χτυπήσει» αρκετές περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες.

Το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει την Τρίτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο και από τις απογευματινές ώρες στα νοτιοδυτικά όπου προβλέπονται τοπικές βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και από το βράδυ στα νοτιοδυτικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πάντως θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την Τετάρτη, όπου οι καταιγίδες και οι βροχοπτώσεις αναμένεται να επεκταθούν σε πολλές ακόμη περιοχές, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Η προειδοποίηση Μαρουσάκη για τη νέα κακοκαιρία

ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Με την «παρέλαση» των βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας να συνεχίζεται θα κυλήσει και η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης η επικράτηση ενός ιδιαίτερα άστατου καιρού που θα έχει από βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους, μέχρι και χιόνια στα βουνά, θυμίζοντάς μας ότι μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα.

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ

Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και, καθώς θα περάσει πάνω από τη Μεσόγειο, θα βαθύνει αρκετά κι έτσι αρκετά οργανωμένο θα «χτυπήσει» τη χώρα μας το διάστημα Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή πρωί και από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Η παραπάνω εξέλιξη θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται και από πολύ ισχυρούς – θυελλώδεις ανέμους.

Τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές-καταιγίδες-χαλάζι-ισχυρούς κεραυνούς) αναμένονται στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, στην Πελοπόννησο με έμφαση τα δυτικά και περισσότερο τα ανατολικά και νότια παράλια, στη Στερεά με έμφαση το κεντρικό και περισσότερο το ανατολικό τμήμα της συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στη Θεσσαλία-Σποράδες, στη Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Παρασκευή σταδιακά η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο με γενικά ήπιο καιρό, ο οποίος θα οδηγήσει τον υδράργυρο σε άνοδο.

Ακολουθεί χάρτης με την εξέλιξη-πορεία βροχοπτώσεων, όπου στο κάτω μέρος αυτού υπάρχει χρωματική κλίμακα που δείχνει τον όγκο νερού σε τόνους ανά στρέμμα σε χρονικό διάστημα τριώρου.

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους!

-Ad-