Καιρός: Δύο «καυτές» μέρες με 37άρια και ξανά καταιγίδες

Καιρός: Με τον υδράργυρο σε σταδιακή άνοδο αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Καιρός: Τις επόμενες ημέρες ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία εξαιτίας μιας πολύ θερμής αέριας μάζας, η οποία θα δώσει θερμοκρασίες 35 με 37 βαθμούς ιδιαίτερα σε κλειστές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού που δεν βρίσκονται κοντά στην επίδραση της θάλασσας, όπως σημειώνει.

Μέχρι και το Σάββατο το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η άνοδος του υδραργύρου με τις πιο ζεστές ημέρες να είναι η Παρασκευή και το Σάββατο.

Όμως το Σάββατο το απόγευμα ξεκινά αυτή η μεταβολή του καιρού στα πιο βόρεια τμήματα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Κατεβαίνει μια ψυχρή αέρια μάζα από τα βόρεια Βαλκάνια.

Την Κυριακή των εκλογών μέχρι και το μεσημέρι αναμένονται ήπιες συνθήκες, αν εξαιρέσουμε τα βόρεια τμήματα όπου δεν αποκλείεται και νωρίς το πρωί να συναντήσουμε μπόρες και καταιγίδες, προς το απόγευμα θα έχουμε μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας ακόμη και προς το δυτικό και βόρειο Αιγαίο. «Προσοχή και στους κεραυνούς, είναι επικίνδυνα τα φαινόμενα, κρατάνε λίγο, δεν αποκλείεται όμως να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα», τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Από Τρίτη επανέρχονται και πάλι οι θερμές αέριες μάζες, ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία και περιορίζεται και πάλι η αστάθεια.