Καιρός: Δύσκολο Σαββατοκύριακο – Καταιγίδες και στην Αττική

Λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο.

Την Πέμπτη περισσότερες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, θα βρέξει για λίγο και στην Αττική το απόγευμα. Οι άνεμοι από την Πέμπτη νοτιοδυτικοί , με αρκετή υγρασία, θα ανέβουν λίγο και οι ελάχιστες και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Η Κυριακή θα είναι μια έντονα φθινοπωρινή ημέρα με πολλές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές.

Σήμερα στα δυτικά, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Δύσκολο Σαββατοκύριακο – Καταιγίδες και στην Αττική

Την Παρασκευή, στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Αντίστοιχη θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο όπου στη δυτική Ελλάδα και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Τέλος, την Κυριακή, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και τα ανατολικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Ιόνιο τοπικά 7 όπου αναμένεται να στραφούν σε βορείων διευθύνσεων απο το απόγευμα και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι – Τι θα ισχύσει στην Αττική

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τόνισε οτι η μινι… κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Πέμπτη με κύριο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες.

Το κύμα των βροχοπτώσεων θα ξεκινήσουν από τη δυτική και βόρεια Ελλάδα, με καταιγίδες να αναμένονται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Όπως λέει ο κ. Γιαννόπουλος, την Πέμπτη αναμένεται να πέσει αρκετό νερό.

Την Παρασκευή ο καιρός θα γλυκάνει, όμως το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέος γύρος βροχοπτώσεων και ειδικότερα την Κυριακή.

Όπως λέει, φαίνεται πως την Κυριακή θα πέσει αρκετό νερό στην Αττική.

Στην πρόγνωση και ο μετεωρολόγος του ANT1 κ. Τάσος Αρνιακός έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερο βροχερό Σαββατοκύριακο.

Αλλά και ο Σάκης Αρναούτογλου, σε του πρόγνωση ανέφερε πως από το Σάββατο μπαίνουμε σε βροχερό καιρό ακόμη και με έντονα φαινόμενα.

-Ad-