Κακοκαιρία – ALERT Αρνιακού: Ποιοι πρέπει να φύγουν από τα σπίτι τους

O μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, ανέλυσε την εξέλιξη του νέου κύματος, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει σε ένταση την «Αθηνά», που άφησε το στίγμα της σε περιοχές της χώρας και κυρίως στην πυρόπληκτη Εύβοια.

«Κάνω έκκληση ιδιαίτερα στους πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, να είναι πολύ προσεκτικοί τις επόμενες ώρες. Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, τόσο με τα πόδια όσο και με το αυτοκίνητο, καθώς μπορεί να σημειωθούν πτώσεις δέντρων, υπερχειλίσεις χειμάρρων και ποταμών», σημείωσε στην ιστοσελίδα newsbomb.gr.

Σε εξέλιξη είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Πέμπτης, στα Στύρα Ευβοίας (44 χιλιοστά), στα Θεοδώριανα Άρτας (44), στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (42) και στην Ιθάκη (41).

Στην Αττική αναμένονται βροχές, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και από το πρωί ως το απόγευμα 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε νησιωτικές και θαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται κατά κύριο λόγο στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.