Κεντρική Μακεδονία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ποια θα λειτουργήσουν δια ζώσης

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Βόλβης, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Δήμου, το οποίο αναπαράγει το ΑΠΕ ΜΠΕ, «πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ και την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, αύριο Τετάρτη θα επικρατήσουν το ίδιο χαμηλές θερμοκρασίες με ολικό παγετό στην περιοχή».

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν διά ζώσης στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες από τη Δεύτερα κάποιοι Δήμοι επίσης είχαν λάβει μέτρα για την προστασία του μαθητικού πληθυσμού από τον παγετό.

Συγκεκριμένα στους Δήμους Σιθωνίας και Κιλκίς τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη τους έναρξη, στις 09.00 το πρωί.

Κανονικά από την πρώτη ώρα θα προσέλθουν στα σχολεία τους οι μαθητές στους Δήμους Λαγκαδά, Παιονίας και Κασσάνδρας.

Χωρίς τηλεκπαίδευση στις περιοχές όπου δε θα ανοίξουν τα σχολεία

Νωρίτερα, θυμίζουμε, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα, δεν θα πραγματοποιηθεί η τηλεκπαίδευση. Ειδικότερα:

«Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

  • Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».