Κηδεία Θεοδωράκη: Σκηνές που δεν αρμόζουν στην Μητρόπολη – Ντροπή για τον Μίμη

Περιμένοντας υπομονετικά μ’ ένα λουλούδι την άφιξη της σορού του Μίκη Θεοδωράκη το λαϊκό προσκύνημα έχει ήδη ξεκινήσει με τραγούδια του.

Ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα που συνεχίζεται, τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Μέσα στο παρεκκλήσι βρίσκεται ο Γιώργος Νταλάρας και η σύζυγος του, Άννα Νταλάρα.

Από νωρίς, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων.

Πότε μόνοι, πότε σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι μοιράζονται με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής, από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα πότε σαν μουσικός πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σκηνές που δεν αρμόζουν στην Μητρόπολη – Ντροπή για τον Μίμη

Σκηνές που δεν αρμόζουν υπάρχουν στη Μητρόπολη πριν να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Άσχημη εντύπωση προκάλεσαν οι σκηνές που διαδραματίστηκαν νωρίτερα όταν τα γραφεία κηδειών έστηναν και ξέστηναν τον εξοπλισμό τους.

Σήμερα, το λαϊκό προσκύνημα είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00, όμως η διαδικασία καθυστέρησε εξαιτίας των διαφωνιών που υπάρχουν για το ποιο γραφείο θα είναι υπεύθυνο για τη διαδικασία.

Το πρόγραμμα για την Τρίτη και την Τετάρτη

Αύριο Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί από τις 10:00 έως τις 19:00, ενώ την Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του πατέρα του, τον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, πλάι στους γονείς και τον αδερφό του, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.