Κλειστά σχολεία: Έτσι θα γίνουν τα μαθήματα

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Θα γίνει η ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι, θα ληφθούν οι αποφάσεις και ακολούθως οι περιφερειάρχες και οι δήμοι θα βγάλουν ανακοινώσεις. Προφανώς προσαρμόζεται η ζωή μας όταν έχουμε ακραίες συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως και να μείνουν κλειστά τα σχολεία, δεν θα χαθούν τα μαθήματα, καθώς θα γίνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως συχνά συμβαίνει ενδεικτικά στην Φλώρινα, λόγω κακοκαιρίας.

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στο Newsbomb.gr για το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων σε όλη την Αττική λόγω της κακοκαιρίας.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε «στη σημερινή συνεδρίαση θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα για το αν θα χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία ενδεχομένως και από αύριο Δευτέρα» με το πιθανότερο σενάριο να θέλει κλειστά τα σχολεία την Τρίτη ή και την Τετάρτη και πρόσθεσε ότι «οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται γύρω στις 4-5 το απόγευμα».Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής, ο κ. Πατούλης γνωστοποίησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Αττική λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης τόνισε χαρακτηριστικά «Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική».

Ακόμη, σημείωσε ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.