Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας – Μεγάλο συλλαλητήριο φοιτητών

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (8/2) είναι κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, η Πανεπιστημίου είναι αποκλεισμένη από λίγο μετά τις 9:00, καθώς φοιτητές συγκεντρώνονται για το σημερινό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στους δρόμους θα βρεθούν ξανά οι φοιτητές. Στο πλευρό τους και η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού) η οποία στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους και καλεί σε απεργία. Οι φοιτητές καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:00. Στο συλλαλητήριο μετέχουν πάνω από 150 φοιτητικοί σύλλογοι.

«Το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας», σημειώνει η ΠΟΣΔΕΠ στην ανακοίνωσή της.

Με κοινή ανακοίνωση, οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν συνταχθεί κατά του νομοσχεδίου για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Μαζί τους, μαθητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες στα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία, που θα βρεθούν και αυτοί στους δρόμους της Αθήνας.

-Ad-