Palestinians look at the destruction after an Israeli strike where displaced people were staying in Rafah, Gaza Strip, Monday, May 27, 2024. Palestinian health workers said Israeli airstrikes killed at least 35 people in the area. Israel's army confirmed Sunday's strike and said it hit a Hamas installation and killed two senior Hamas militants. (AP Photo/Jehad Alshrafi)

«Κόλαση» επί Γης στη Ράφα: Παντού θάνατος και κατασροφή μετά τον βομβαρδισμό

Εφιαλτική νύχτα στη Ράφα. καθώς ύστερα από ισραηλινό βομβαρδισμό, στις φλόγες τυλίχθηκε καταυλισμός των Ηνωμένων Εθνών, όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι. Για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες, κάνουν λόγο οι Παλαιστίνιοι.

Την ισραηλινή επιδρομή ακολούθησε χάος και πανικός. Διασώστες αναζητούσαν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια. Ενώ έντρομοι κάτοικοι άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τα νοσοκομεία, με τραυματισμένα νήπια σε κατάσταση σοκ. Γονείς θρηνούν τον χαμό των παιδιών τους.

Για τρομακτική σφαγή μιλάει η Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός κάνει λόγο για χτύπημα ακριβείας σε συγκρότημα στη Ράφα, στο οποίο επιχειρούσαν τρομοκράτες της Χαμάς. Οπως αναφέρει, σκοτώθηκαν δύο στελέχη της ενώ διεξάγει έρευνες για τις απώλειες αμάχων.

To xτύπημα στη Ράφα σημειώνεται λίγες ημέρες αφότου το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ζήτησε από τον Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του στην πόλη αυτή της νότιας Γάζας. Το θέμα τέθηκε επί τάπητος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε με τον Ζοζέπ Μπορέλ να ζητεί την εφαρμογή της απόφασης.

Η ισραηλινή επίθεση στη Ράφα προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή με το Κατάρ να προειδοποιεί θα έχει αντίκτυπο στις συνομιλίες για εκεχειρία.

Είχε προηγηθεί μπαράζ ρουκετών της Χαμάς από τη Ράφα στο Τελ Αβίβ, για πρώτη φορά μετά τα τέλη Ιανουαρίου.

Στην τελευταία του συνεδρίαση το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ πάντως αποφάσισε να συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα.