Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε πλήρως και τώρα νοσηλεύεται – «Είναι τρελό και θέλουμε απαντήσεις»

Ένας άντρας από το Νιου Τζέρσεϊ είναι στο νοσοκομείο με Covid-19 πέντε μόλις βδομάδες μετά το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Ο 52χρονος Francisco Cosme ήταν πανευτυχής όταν έκλεισε το ραντεβού για να λάβει το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson στις 6 Μαρτίου.

Ο Cosme εμβολιάστηκε μεν, συνέχισε ωστόσο να φορά μάσκα και να τηρεί τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. Η κόρη του ωστόσο, Michelle Torres, αποκαλύπτει στην εφημερίδα New York Post ότι ο πατέρας της «ήταν σε σύγχυση και άρχισε να κάνει πράγματα που δεν ήταν φυσιολογικά. Η 1η Απριλίου ήταν η πρώτη μέρα που άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα. Είχε βήχα, πυρετό, ρίγη, τα πάντα».

Η 31χρονη πήγε τον πατέρα της για τεστ κορονοϊού και διαγνώστηκε θετικός. Του είπαν να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών. Την προηγούμενη εβδομάδα όμως η υγεία του επιδεινώθηκε, είχε προβλήματα στην αναπνοή.

Ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πλέον είναι σε κρίσιμη κατάσταση, λαμβάνοντας αγωγή για πνευμονία. «Οι γιατροί είπαν πως έκαναν ό,τι μπορούσαν και πλέον η μάχη είναι στα χέρια εκείνου και του Θεού».

Η Torres είπε επίσης στην Post ότι η μητέρα της, ο άντρας και τα παιδιά της κατέληξαν κρούσματα του κορονοϊού και είναι όλοι τους σε καραντίνα. «Επιβιώσαμε έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς αυτό [το εμβόλιο], κάνοντας ό,τι έπρεπε, κοινωνική απόσταση, πλύση χεριών και μάσκες. Είναι τρελό και θέλουμε απαντήσεις».