Έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο τέως δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό στις αρχές Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο Χρήστος Βλαχογιάννης νόσησε όταν μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Διάβα Τρικάλων, προκειμένου να επισκεφτεί την άρρωστη ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία τελικά απεβίωσε.
Όταν εκδήλωσε συμπτώματα της νόσου, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου παρέμεινε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τρεις σχεδόν εβδομάδες, δίνοντας σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε, βυθίζοντας στον πόνο την οικογένειά του, τους οικείους του, αλλά και ολόκληρο το νησί που τόσο τον αγάπησε.
Ο Χρήστος Βλαχογιάννης γεννήθηκε το 1954 στη Διάβα Τρικάλων και ήταν απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας. Το 1977 – 1978, διορίστηκε και υπηρέτησε ως δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρων Πάρου. Εγκαταστάθηκε στο νησί στο οποίο δημιούργησε οικογένεια διατηρώντας την προσωπικότητα ενός άριστου οικογενειάρχη.
Είχε έντονη δημόσια δράση ασχολούμενος με τα κοινά του νησιού. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δασκάλων – Νηπιαγωγών Πάρου – Αντιπάρου, εκλέχτηκε Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Μάρπησσας το 1990 και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κοινότητας έως το 1998.
Το 2002 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πάρου και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2003 έως το 2007. Έως το Σεπτέμβριο του 2014 υπήρξε Δήμαρχος Πάρου.
Ο Χρήστος Βλαχογιάννης άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του από όποιες δημόσιες θέσεις κι αν υπηρέτησε το νησί. Άνθρωπος βαθιά καλλιεργημένος, χαμηλών τόνων, μετριοπαθής, διαλλακτικός και ταπεινός, με ήθος και καθαρό πνεύμα, είχε φίλους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις.
Ως δήμαρχος, προσπάθησε να περάσει στην παριανή κοινωνία πλέον του έργου του – που αφορούσε στην επίλυση των καθημερινών και μακροχρόνιων προβλημάτων της Πάρου – το ενωτικό πνεύμα και τη συλλογικότητα που οφείλουν να διέπουν κάθε δημόσια δράση. Αυτή είναι η πολυτιμότερη παρακαταθήκη του στην κοινωνία του νησιού.
Πηγή: parianostypos