Κορονοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το θάνατο του βρέφους 37 ημερών

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε ένα βρέφος μόλις 37 ημέρων που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και είναι το νεότερο θύμα από την πανδημία στη χώρα μας.

Το μωρό είχε μεταφερθεί μόλις λίγο μετά τη γέννησή του στο νοσοκομείο με κορονοϊό. Λίγες μέρες αργότερα και ενώ ήταν μόλις 20 ημερών παρουσίασε έντονη αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή ήταν τιτάνιες, όμως το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή του άρχισε να επιβαρύνεται: παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά και μετά τα νεφρά με αποτέλεσμα το βρέφος να χάσει τη ζωή του από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Για το συγκεκριμένο μωράκι που ήταν και ο νεότερος ασθενής με κορονοϊό που διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ είχε κάνει αναφορά συγκινημένος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας προ ολίγων ημερών.

Η συγκινητική αναφορά Κικίλια στη μάχη που δίνει βρέφος 24 ημερών στη ΜΕΘ

Νεκρό βρέφος από κορωνοϊό: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
Το νοσοκομείο Παίδων εξέδωσε ανακοίνωση για τον τραγικό θάνατο του 37 ημερών βρέφους:

Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους. Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή.

Κορονοϊός: Πέντε βρέφη νοσηλεύονται στο Ρίο
Την ίδια ώρα, ακόμα πέντε βρέφη ηλικίας 2,5 έως 6 μηνών νοσηλεύονται σε κλινική Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο.

Επίσης, ένας 6χρονος και ένας 9χρονος βρίσκονται με κορονοϊό σε ΜΕΘ χωρίς ωστόσο να είναι διασωληνωμένα.

Πηγή: STAR