Ν. Σμύρνη: Σάλος με τη δήλωση της δικηγόρου του αστυνομικού που ξυλοκόπησε τον νεαρό

Κοινή γραμμή αμύνης όλων των αστυνομικών που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού του νεαρού στη Νέα Σμύρνη, είναι ότι προηγήθηκε επίθεση ομάδας ατόμων εναντίον τους.

Σφοδρή αντιπαράθεση στην εκπομπή LIVENEWS ανάμεσα στον Νίκο Ευαγγελάτο και τη δικηγόρο του αστυνομικού που ήταν πρωταγωνιστής στις σκηνές ωμής αστυνομικής βίας χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Στην προκειμένη περίπτωση έχει προηγηθεί αξιόποινη πράξη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας» σημείωσε η κυρία Βαρελά, προσθέτοντας πως «ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντάς τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας».

Η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος του αστυνομικού που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά με πτυσσόμενο γκλοπ έναν νεαρό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επίθεσης σε βάρος αστυνομικού σε πολίτη», τονίζοντας ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο από μερίδα ατόμων εναντίον αστυνομικών στην περιοχή.

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί

Τη δική τους εκδοχή για όσα συνέβησαν χθες το μεσημέρι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έδωσαν με κατάθεση οι αστυνομικοί.

«Τα άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία Καρύλλου την 15.00 ώρα περίπου και είχαν ανέλθει στους πενήντα στον αριθμό μας προσέγγισαν και μας επιτέθηκαν χτυπώντας μας με κλωτσιές και μπουνιές.Ταυτόχρονα η ομάδα που σας ανέφερα ότι ανέρχονταν την οδό Αγίας Φωτεινής, ήρθε από πίσω μας από της 25ης Μαρτίου και ορισμένοι από αυτούς μας επιτέθηκαν με τον ίδιο τρόπο , χτυπώντας με τα χέρια και τα πόδια τους. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τα άτομα μας εξύβριζαν με φράσεις».

Για τη συμπεριφορά του εντολέα της, η κ. Βαρελά απάντησε ότι θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για την πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόσυρσή τους.

-Ad-