Κορονοϊός: Σε ΜΕΘ ιερέας – Νόσησαν ακόμη 6 μέλη της οικογένειάς του

Μόλις 2 νέα κρούσματα Covid 19 στη Μεσσηνία ανακοινώθηκαν χθες (Τρίτη) από τον ΕΟΔΥ ενώ ελαφρώς επιβαρυμένη -αναλογικά με την καλή εικόνα των προηγούμενων ημερών- εμφανίζεται η κατάσταση στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας με 10 και 9 νέα κρούσματα χθες αντιστοίχως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδημιολογική εικόνα στην Αργολίδα επιβαρύνθηκε μετά τα -περί τα 10- θετικά κρούσματα ανάμεσα σε κατοίκους του χωριού Ανυφί που βρίσκεται στην καρδιά του αργολικού κάμπου.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για διασπορά του ιού που προήλθε όταν οι κάτοικοι του χωριού παρακολούθησαν τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία πριν λίγες ημέρες. Ο 50χρονος ιερέας της εκκλησίας μάλιστα (ο οποίος πάσχει και από υποκείμενα νοσήματα) νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας ενώ έχουν νοσήσει και οι ηλικιωμένοι γονείς του αλλά και ακόμα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του. Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσης χθες από ένα νέο κρούσμα σε Αρκαδία και Λακωνία.

Εξάλλου όπως δήλωσε μιλώντας χθες στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, χειρουργός Παναγιώτης Κατσαφάδος η διαδικασία των εμβολιασμών θα ξεκινήσει στη Μεσσηνία στις 4 Ιανουαρίου μόνο όμως για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, εκτιμώντας πως ο εμβολιασμός για το γενικό πληθυσμό θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΕΡΤ