Κούγιας: «Οι δράστες παρακολουθούσαν τα παιδιά – H φωτογραφία που ανέβασε ο Γ. Σαββίδης»

Ανοιχτά κατά του Γιώργου Σαββίδη, γιού του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, τάχθηκε ο συνήγορος Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός δικηγόρος προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μαζί με τους γονείς και τους φίλους του Άλκη για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου.

«Οι γονείς του Άλκη μου έδωσαν μια εντολή σήμερα, την οποία είμαι υποχρεωμένος να διεκπεραιώσω. Θέλω να σας δείξω κάτι που είναι συγκλονιστικό. Οι γονείς μου έδωσαν εντολή να το κάνω, με την ελπίδα να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Μου ζήτησαν να σας δημοσιοποιήσω αυτή τη φωτογραφία» είπε ο κύριος Κούγιας, που εκείνη την ώρα σήκωσε το κινητό του τηλέφωνο μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους, για να την καταγράψουν.

«Αυτή φωτογραφία παραδόθηκε και είναι η φωτογραφία που ανήρτησε ο Γιώργος Σαββίδης μετά τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Είναι ανατριχιαστικό και πρέπει επιτέλους να τελειώνει.» Η φωτογραφία που έδειξε ο Αλέξης Κούγιας, δείχνει ένα μαχαίρι καρφωμένο σε ένα ξύλινο τραπέζι.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε στα ενδότερα των δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη όπου περιμέναν οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη…

Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι γονείς του 19χρονου Άλκη και οι δυο φίλοι του, που τραυματίστηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση, πριν από μια εβδομάδα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να συναντήσουν την 7η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και διά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας. Όπως ορίζει η νομοθεσία αναμένεται να λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να ενημερωθούν για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Οι δράστες παρακολουθούσαν τα παιδιά

«Τα παιδιά ήταν προηγουμένως στο λεγόμενο πάρκο του Άρη, μαζί με άλλα άτομα, συνομήλικα τους, πίνοντας καφέδες και συζητώντας. Είναι βέβαιοι ότι τους παρακολούθησαν. Υπήρχαν κάποιοι εκεί και τους απομόνωσαν» ανέφερε σε δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μετά τη συνάντηση που είχε με την ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη.

«Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν κι άλλα παιδιά» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια καταδρομική επίθεση, μάλιστα, τέλεια προσχεδιασμένη. «Υπήρχαν άτομα που κρατούσαν τσίλιες για να μπορούν οι δολοφόνοι να κάνουν αυτό το οποίο έκαναν».

Ο δικηγόρος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις που του έδωσε η ανακρίτρια και ευχήθηκε αυτή η υπόθεση να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, χωρίς φόβο. «Έχω δώσει λόγο τιμής, να συμπαρασταθώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Μάλιστα, έκανε λόγο για μια επαρκέστατη δικαστικό που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση. «Συζήτησαμε για τον διαχωρισμό της δικογραφίας. Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων, και τα δύο κακουργήματα» πρόσθεσε.

«Όλοι όσοι έχουν συλληφθεί, εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, πρέπει να καταδικαστούν για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση εις βάρος του αείμνηστου Αλκιβιάδη. Σήμερα, σε συνθήκες ιδιαίτερα συγκινησιακές, η μητέρα ο πατέρας και η αδερφή του Αλκιβιάδη, δήλωσαν την παράστασή τους όπως διαδικαστικά επιβάλλεται προς υποστήριξη κατηγορίας».

Πηγές: thesstoday.gr, grtimes.gr