Κρεμλίνο: Απέχουμε πολύ από μία συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Οι συνομιλίες μεταξύ Κρεμλίνου και Κιέβου δεν έχουν ακόμη αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο κ. Πεσκόφ κάλεσε επίσης χώρες που μπορούν να ασκήσουν επιρροή στο Κίεβο να το πράξουν ώστε «η στάση της Ουκρανίας να γίνει πιο εποικοδομητική στις διαπραγματεύσεις».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι απαιτείται ακόμη σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες ώστε να υπάρξει η βάση για μια πιθανή συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι.

«Η Ρωσία θέλει να προκαλέσει λιμοκτονία στη Μαριούπολη»

Η Ρωσία προσπαθεί να «λιμοκτονήσει» την Μαριούπολη για να την εξωθήσει σε παράδοση δηλώνει ο Ντμίτρο Γκουρίν, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου με καταγωγή από την πόλη.

«Οι Ρώσοι δεν ανοίγουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους, δεν αφήνουν ανθρωπιστικές συνοδείες να εισέλθουν στην πόλη», λέει, μιλώντας στο ΒΒC.

«Βλέπουμε ξεκάθαρα τώρα ότι ο στόχος των Ρώσων είναι να αρχίσουν να δημιουργούν πείνα στην πόλη για να επιβάλουν τη θέση τους στη διπλωματική διαδικασία, και αν η πόλη δεν παραδοθεί -και η πόλη δεν παραδοθεί- δεν θα αφήνουν τον κόσμο να φύγει.

Ο Γκουρίν λέει ακόμη ότι τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούν ακόμη να καθαρίσουν τα ερείπια του βομβαρδισμένου θεάτρου. Εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο υπόγειό του.

«Οι υπηρεσίες δεν μπορούν να καθαρίσουν αυτά τα ερείπια γιατί οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν ποτέ».

«Παραμένει σημαντικό χάσμα» στις συνομιλίες Κιέβου – Μόσχας, λέει το Ισραήλ

Για σημαντικό χάσμα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στις συνομιλίες κάνει λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

«Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, γιατί υφίστανται πολλά θέματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες, κάποια εξ αυτών θεμελιώδη», ανέφερε ο Μπένετ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ μαζί με άλλα κράτη – φίλους θα συνεχίσει να προσπαθεί, ώστε να γεφυρωθούν τα χάσματα και να έρθει το τέλος του πολέμου».