Ξεκίνησε ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων εν μέσω βομβαρδισμών στο Κίεβο

Ξεκίνησε ο τέταρτος γύρος των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων, με στόχο την εύρεση λύσης που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός.

Ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα εστιάσει στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, στην απόσυρση στρατευμάτων και στις εγγυήσεις ασφάλειας, δήλωσε ο εκ των από τους Ουκρανών διαπραγματευτών Μικαϊλο Πόντολιακ.

Σε ανάρτησή του στα social media o Πόντολιακ ανέφερε ότι η θέση της Ουκρανίας δεν έχει αλλάξει: ότι συνομιλίες για τις μελλοντικές σχέσεις των δύο χωρών θα μπορούσαν να διεξαχθούν εάν υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

«Διαπραγματεύσεις τέταρτος γύρος. Με θέμα ειρήνη, κατάπαυση του πυρός, άμεση απόσυρση στρατευμάτων και εγγυήσεις ασφάλειας. Δύσκολη συζήτηση» έγραψε προσθέτοντας ότι η «Ρωσία έχει ακόμη ψευδαισθήσεις ότι 19 ημέρες βίας εναντίον ειρηνικών πόλεων είναι η σωστή στρατηγική».

Κίεβο: Νεκρός από βομβαρδισμό κατοικιών – Χτυπήθηκε τηλεοπτικός πύργος (pics-vid)

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δώδεκα ακόμη τραυματίστηκαν όταν οβίδα έπληξε κτίριο κατοικιών στο Κίεβο σήμερα το πρωί, ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, την ώρα που μαίνονται μάχες γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα την οποία επιθυμούν να καταλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Στον λογαριασμό της στο Telegram η υπηρεσία ανέφερε ότι ένα οκταώροφο κτίριο στη συνοικία Ομπολόν στο βόρειο Κίεβο έγινε στόχος πιθανόν “του πυροβολικού”, με αποτελέσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, την οποία έχει θέσει υπό έλεγχο η πυροσβεστική.

Αρχικά η πηγή αυτή είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι στα ερείπια του κτιρίου εντοπίστηκαν δύο νεκροί, προτού σβήσει το μήνυμα και αναθεωρήσει προς τα κάτω τον απολογισμό.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, τρεις άλλοι άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και εννέα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τους ενοίκους του κτιρίου, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, να βγαίνουν από αυτό με τη βοήθεια ενός οχήματος με τηλεσκοπική σκάλα.

Βομβαρδίστηκε το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο

Το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Χτυπήθηκε τηλεοπτικός πύργος στο Κίεβο – Στόχος διοικητικά κτήρια στο Ζιτομίρ

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως τηλεοπτικός πύργος στο Ρίβνε, δυτικά του Κιέβου, υπέστη ζημιές μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ρίβνε δήλωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι στο σημείο, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Το πρακτορείο UNIAN ανέφερε ότι στο χωριό Stavische, στο Ζιτομίρ, σημειώθηκε επίθεση με πυραύλους, με στόχο διοικητικά κτήρια. Οι ίδιες αναφορές λένε πως τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και επτά κτήρια καταστράφηκαν από την επίθεση.

Τη Δευτέρα, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα – από το Λβιβ και την Υπερκαρπάθια μέχρι το Χάρκοβο και την Οδησσό.