Dimitar Dilkoff/Pool Photo via AP

Λαβρόφ για Αλεξανδρούπολη: Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες φίλους μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανέφερε την ανησυχία της Μόσχας για τις εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας, όμως, την εμπιστοσύνη του Κρεμλίνου στην Αθήνα.

Μεγάλη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, όπου μεταξύ άλλων του τέθηκε ερώτημα για τη δημιουργία της «νέας Σούδας» στην Αλεξανδρούπολη για λογαριασμό των Αμερικανών. Στην ερώτηση που έθεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός, απεσταλμένος του τηλεοπτικού σταθμού Open στη Ρωσία, ο κ. Λαβρόφ ήταν ξεκάθαρος.

«Ναι, θίξαμε το θέμα των νέων βημάτων που έγιναν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις για την ενίσχυση του καθεστώτος του λιμένος της Αλεξανδρούπολης, για τους σκοπούς του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, και ναι, φυσικά διαβάσαμε σε ποιες κατευθύνσεις θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι αυτό οι Αμερικάνοι. Κατανοώ ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όμως, επεσήμανε πως η εμπιστοσύνη της Ρωσίας προς την Ελλάδα δεν έχει κλονιστεί. «Όμως, επίσης, βλέπουμε ότι η Ελλάδα δε θέλει να ακολουθήσει την οδό της επιδείνωσης των αντιρωσικών κυρώσεων. Η Ελλάδα καταρχάς δεν αισθάνεται ικανοποίηση από όσα συμβαίνουν τώρα μεταξύ Δύσης και Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες φίλους μας ότι με τη σοφία τους θα κάνουν την επιλογή που ανταποκρίνεται στις πεποιθήσεις τους», σημείωσε.