Λιανεμπόριο σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη: Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση – Αποδοκιμασίες από τον κόσμο

Μπορεί οι καταστηματάρχες σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη να είναι στα… κάγκελα ζητώντας το άμεσο άνοιγμα της αγοράς, ωστόσο η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιμείνει στις θέσεις της για παράταση κλεισίματος του λιανεμπορίου για επιδημιολογικούς λόγους.

Μήνυμα υπευθυνότητας σε καταστηματάρχες και αυτοδιοικητικούς απευθύνουν κυβερνητικές πήγες μέσω της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη πρέπει να μείνουν κλειστά καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές είναι στο «κόκκινο» επιδημιολογικά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, κυβερνητικά στελέχη απηύθυναν έκκληση προς όλους, τονίζοντας ότι είναι η ώρα της ευθύνης για τους καταστηματάρχες. Όπως εξηγούσαν η απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να γίνει σεβαστή, καθώς ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών και στηρίχθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πρόσθεταν εμφατικά δε ότι δεν μπορεί για λίγες ημέρες να βάζουμε σε κίνδυνο όλες τις θυσίες 13 μηνών.

Όπως ανέφεραν τα ίδια κυβερνητικά στελέχη αναμένουν, αναμένουν από περιφερειάρχες και δημάρχους στην αντιμετώπισης της πανδημίας, να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καλώντας του πολίτες να τηρήσουν να μέτρα, αντί να επιδιώκουν να γίνονται αρεστοί.

Να εξηγήσουν, σε πολίτες και επαγγελματίες, ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου στις περιοχές τους λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων.

Για το σκέλος της στήριξης των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή δραστηριοτήτων, και με φόντο τις πληροφορίες που διακινούνται από τοπικά μέσα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα δοθεί η στήριξη που δίνεται στις επιχειρήσεις και στην υπόλοιπη χώρα.

Πάτρα: Αποδοκίμασαν τον Στέλιο Πέτσα

Να ανοίξουν τα καταστήματα στην Πάτρα όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τήρηση υγειονομικών μέτρων ζήτησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης από τον Στέλιο Πέτσα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Πάντως όπως μεταδίδει το thebest.gr, έντονες αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την έξοδο του Στέλιου Πέτσα από το Δημαρχείο, μετά τη σύσκεψη με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Αρκετοί συγκεντρωμένοι διαμαρτυρόμενοι γιουχάισαν τον αναπληρωτή υπουργό, ενώ ακούγονταν φωνές “ανοίξτε μας”, από το πλήθος.

Ο Στέλιος Πέτσας κατευθύνθηκε προς το Επιμελητήριο όπου υπάρχει ήδη συγκεντρωμένο πλήθος για δεύτερο γύρο διαμαρτυρίας.

Πελετίδης: Να θωρακιστεί υγειονομικά η πόλη και να ανοίξουν τα καταστήματα

Ενημερώνοντας τον συγκεντρωμένο κόσμο έξω από το Δημαρχείο, ο κ. Πελετίδης ανέφερε πως ζήτησε από τον Στέλιο Πέτσα να ανοίξουν τα καταστήματα.

Στάθηκε όμως και στην σημασία που έχει το να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης της μετάδοσης, καθώς όπως δεν είναι τα καταστήματα που προκαλούν την έξαρση. Γι αυτά τόνισε πως θα πρέπει να ανοίξουν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.