«Λίστα Τσιόδρα»: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με σκληρό lockdown

Την εύθραυστη πορεία της συνεχίζει η επιδημία στην Ελλάδα, με όλους τους δείκτες να συνεχίζουν να βρίσκονται στα… ύψη.

Οι διασωληνωμένοι ανέβηκαν περαιτέρω χθες, φτάνοντας τους 313, ενώ η πίεση στις νοσηλείες συνεχίζεται. Ο μέσος όρος επταημέρου στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 223 ασθενείς.

Τα χθεσινά κρούσματα -755- δεν αποτυπώνουν πλήρως την πορεία της χώρας, καθώς τα τεστ συνέπεσαν με το καταστροφικό πέρασμα της «Μήδειας» και η προσέλευση των πολιτών ήταν μικρότερη. Οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι, όμως, προειδοποιούν για την επιδημιολογική κρισιμότητα, με ολοένα και περισσότερες περιοχές να «κοκκινίζουν».

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση απαρίθμησε 13 επιβαρυμένες περιοχές, εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται σταθερά ψηλά στον μολυσματικό χάρτη. Ετσι, σύμφωνα με όσα είπε επικαλούμενος τους επιδημιολόγους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων καθώς και το γνωστό καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται σε: Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο, Ηλεία, Κορινθία, Θάσο, Βοιωτία, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Αργολίδα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Κεφαλλονιά.

Στο «μικροσκόπιο»

Ολη η χώρα βρέθηκε χθες στο «μικροσκόπιο” των επιδημιολόγων με αντικείμενο της συνεδρίασής τους την επικαιροποίηση του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας. Οπως προκύπτει από πληροφορίες, Ιωάννινα και Κάλυμνος είναι από τις περιοχές που ενδεχομένως περνούν σε καθεστώς σκληρότερων μέτρων. Στην Κάλυμνο καταγράφηκαν χθες επτά κρούσματα, με την επίπτωση ανά 100.000 πληθυσμού να είναι 23,77 περιστατικά, ενώ στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν 20 περιστατικά (11,91 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού). Οι σχετικές αποφάσεις για τον «χρωματισμό» όλων των περιφερειακών ενοτήτων αναμένονται την Παρασκευή, μετά την τακτική σύσκεψη του συνόλου των μελών της επιτροπής.

Οι επιβαρυμένες περιοχές σύμφωνα με τη «λίστα Τσιόδρα»:

  • Αττική
  • Αχαΐα
  • Εύβοια
  • Θεσσαλονίκη
  • Ρέθυμνο
  • Ηλεία
  • Κορινθία
  • Θάσο
  • Αργολίδα
  • Βοιωτία
  • Κεφαλλονιά
  • Κάλυμνο
  • Κάρπαθο
  • Γιάννενα
  • Ηράκλειο

Πληροφορίες: «Ελεύθερος Τύπος»

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σοκαριστικό περιστατικό ξυλοδαρμού στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
4 Μαρτίου, 2025
Ε.Ε.Α: 6 στους 10 επαγγελματίες θεωρούν ότι το 2025 δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση
4 Μαρτίου, 2025
4 Μαρτίου, 2025
Oυκρανία: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε τους δεσμούς με τις ΗΠΑ»
4 Μαρτίου, 2025
Η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία σε αριθμούς
4 Μαρτίου, 2025
Τζέι Ντι Βανς: «Τα έβαλε» με τη Βρετανία για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία
4 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι και ένας 22χρονος για διακίνηση ναρκωτικών
4 Μαρτίου, 2025
Ελεύθεροι οι συλληφθέντες των ελέγχων πριν από τη συγκέντρωση για τα Τέμπη
4 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας για τα Τέμπη: «Δεν σας στρίμωξε το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτός ο περήφανος λαός και τα παιδιά του»
4 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο στην Ηλιούπολη: Τζιπ αναποδογύρισε μετά από σύγκρουση
4 Μαρτίου, 2025