«Βόμβα» Χαρδαλιά: Δεν θα γίνει ολική άρση του lockdown τον Ιανουάριο

Το πρωί έγινε διπλή σύσκεψη υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συμμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Στο πρώτο μέρος της σύσκεψης έγινε επισκόπηση των επιδημιολογικών δεδομένων και επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης αλλά πιστή εφαρμογή των μέτρων τις ημέρες των εορτών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, υπογράμμισε την ετοιμότητα των αρχών τονίζοντας ότι οι έλεγχοι μετά τις 22.00 και μέχρι τις 05.00 το πρωί που απαγορεύεται η κυκλοφορία θα είναι εκτεταμένοι.

Aναφορικά με το τι θα γίνει με το lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά είναι σαφής.

Τονίζει πως όλα τα μέτρα αξιολογουνται και όταν έρθει η ώρα να ξεκλειδώσει η χώρα, αυτό θα γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή.

«Ολα τα μέτρα αξιολογούνται στη βάση των επιδημιολογικών στοιχείων και δεδομένων που καθημερινά εξετάζουν οι ειδικοί μας και ανάλογα εισηγούνται. Το ίδιο θα γίνει και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί πώς θα βγούμε με ασφάλεια από το παρόν απαγορευτικό. Κι αυτό προφανώς θα γίνει σταδιακά. Η όποια άρση μέτρων θα πρέπει να υλοποιείται με πολλή προσοχή να δοκιμάζεται να αξιολογείται και μετά καλώς εχόντων των πραγμάτων να διευρύνεται. Δεν πρόκειται συνεπώς να προχωρήσουμε σε καθολική άρση του απαγορευτικού από τη μια μέρα στη άλλη. Αλλά με προσοχή με ασφάλεια και με σύνεση ευελπιστούμε ότι σταδιακά και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού θα προχωράμε προς την κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.