«Έκρηξη» κρουσμάτων σήμερα: Πώς επηρεάζει το lockdown – Ποια τα νέα μέτρα χαλάρωσης

Σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν τα κρούσματα σήμερα, Τρίτη 30 Μαρτίου.

Πώς επηρεάζονται οι σκέψεις της κυβέρνησης. Η τελική απόφαση στους ειδικούς.

Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού. Πληροφορίες αναφέρουν πως οδεύουμε προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα.

Το έργο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων είναι ιδιαίτερα δύσκολο αυτή την εβδομάδα ενώ οι όποιες αποφάσεις τους θα ανακοινωθούν την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

«Έκρηξη» κρουσμάτων σήμερα

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή ημέρα ενδέχεται να αναδειχτεί στη χειρότερη από την αρχή της πανδημίας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τις 3.000 γύρω στις 11:00πμ.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι μολύνσεις να ξεπεράσουν για πρώτη φορά τις 4.000.

Υπενθυμίζεται πως ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής ο ΕΟΔΥ είναι 3.586, στις 23 Μαρτίου.

Πώς επηρεάζει το lockown – Ποια τα νέα μέτρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη κι αν ο αριθμός αποτελέσει ρεκόρ, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αλλάξει το σχεδιασμό της, για χαλάρωση κάποιων μέτρων.

Οπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, δεν θα πρέπει να κοιτάμε τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων τόσο πολύ, αλλά κυρίως το δείκτη των ημερήσιων νοσηλειών και διασωληνωμένων. Αυτός ο δείκτης, το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει και πέφτει.

Από το Σάββατο τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης

Έτσι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε χαλάρωση κάποιων μέτρων.

Στις 3 Απριλίου θα απελευθερωθεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αποκάλυψε άλλωστε ότι στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια.

Πέτσας: Πρόθεση να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες τον Απρίλιο

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξει κάποιες δραστηριότητες μέσα στον Απρίλιο».

Συμπλήρωσε, ωστόσο μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ότι η Κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις. Καταλαβαίνουμε την κόπωση των πολιτών, αλλά κοιτάμε πρώτα από όλα το συμφέρον της δημόσιας Υγείας, υπογράμμισε.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Κλειδώνει» η αλλαγή του ωραρίου

Χαλάρωση θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν, και στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για όλη την επικράτεια, της έναρξής της, δηλαδή, στις 10 το βράδυ αντί για τις 9 το βράδυ που ισχύει σήμερα.

Λιανεμπόριο πρώτα, πάει πίσω το άνοιγμα των σχολείων

Αναφορικά με τα καταστήματα, στόχος είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο με αυστηρούς κανόνες από τις 5 Απριλίου, ωστόσο τα σχολεία… θα αργήσουν να ανοίξουν λίγο ακόμη.