Lockdown: Πότε σταματούν τα SMS στο 13033

H κυβέρνηση με βάση την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας θα σχεδιάσει το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέσα στον Απρίλιο, ίσως και από τις 5 του μηνός.

Tο λιανεμπόριο, εφόσον υπάρξει σταθεροποίηση στα επιδημιολογικά δεδομένα ίσως ανοίξει στις 5 Απριλίου, με κυβερνητικά στελέχη πάντως να διαμηνύουν πως μπορεί το άνοιγμα να πάει μια εβδομάδα πίσω, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν νέα αναζωπύρωση της πανδημίας.

Η επιδημιολογική εικόνα θα κρίνει τις αποφάσεις των ειδικών σχετικά με τη μέθοδο λειτουργίας του λιανεμπορίου είτε με click away και του click in shop είτε απελευθέρωση της αγοράς με βάση τον αριθμό καταναλωτών, ανάλογα τα τετραγωνικά των καταστημάτων.

Αναφορικά με το ζήτημα των διαδημοτικών μετακινήσεων θεωρείται συζητείται η απελευθέρωσή τους στις 5 Απριλίου.

Όσο για την εστίαση, χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος έδωσε το σύνθημα για την επανεκκίνηση, λέγοντας «θα ανοίξουμε κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο και την εξωτερική εστίαση».

Και κάπου εκεί όταν θα ανοίξει η εστίαση, θα έρθει και η πλήρης κατάργηση του sms στο 13033.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση στο πρώτο κύμα της πανδημίας κατήργησε το SMS στο 13033 όταν άνοιξαν μερικά καταστήματα, ωστόσο εξακολουθούσαν να ισχύουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού.

Την κατάργηση του sms είχε ανακοινώσει με διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας «Από την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών. Καταργούνται, με άλλα λόγια, η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS. Θα εξακολουθήσουν, όμως, να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον για τα καταστήματα αναμένεται να χρησιμοποιούμε το sms στο 13032, το οποίο θα έχει τρίωρη χρονική διάρκεια και θα δίνει άδεια μόνο για μία φορά την ημέρα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΕΛ.ΑΣ: 265 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία την τελευταία εβδομάδα
10 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Απροκάλυπτες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας»
10 Μαρτίου, 2025
Κανάκης για Οικονόμου: «Δεν έχει ειπωθεί πιο απάνθρωπο σχόλιο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία»
10 Μαρτίου, 2025
Στις 18 Μαρτίου η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εξοπλιστικά
10 Μαρτίου, 2025
Μαρινάκης για email Τριαντόπουλου: Μας επιβεβαίωσε πανηγυρικά
10 Μαρτίου, 2025
Βίντεο ντοκουμέντο πριν το θανατηφόρο τροχαίο του νιόπαντρου ζευγαριού στο Βόλο
10 Μαρτίου, 2025
Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει το πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου»
10 Μαρτίου, 2025
Kατάλαβε τηλεφωνική απάτη και βοήθησε στη σύλληψη των δραστών
10 Μαρτίου, 2025
Το σχόλιο του Οικονόμου για τους ανθρώπους σε αναπηρικά αμαξίδια, οι αντιδράσεις και η απάντηση του δημοσιογράφου
10 Μαρτίου, 2025
Το φαντασμαγορικό σόου με drones στον Πειραιά για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού (video)
10 Μαρτίου, 2025