Lockdown: Πότε θα γίνει η άρση

Σε καθεστώς lockdown θα βρεθεί από τις 06:00 του Σαββάτου η Ελλάδα, σε μια ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να ανατρέψει την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις σημερινές του ανακοινώσεις του εξήγησε πως η διάρκεια του lockdown θα είναι για τρεις εβδομάδες, ως τις 30 Νοεμβρίου. Ωστόσο, όπως είχε γίνει και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει παράταση, από μια έως και πολλές ακόμα εβδομάδες.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA αναμένεται να κριθεί κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του lockdown. Όπως αποκαλύπτει, αν τα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα σταθεροποιηθούν κοντά στις 3.000, την ερχόμενη εβδομάδα, τότε είναι πιθανό η καραντίνα να λήξει στο τέλος του μήνα όπως και έχει αναγγελθεί.

Από την άλλη πλευρά, αν παρά το lockdown, τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται και ξεπεράσουν τα 3.000 και φτάσουν ακόμα και τις 5.000, η καραντίνα θα πάρει παράταση ακόμα και μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, στο Μαξίμου υπάρχουν σκέψεις για άνοιγμα των σχολείων σε 10 ημέρες στην περίπτωση που τα κρούσματα σταθεροποιηθούν.